Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Predejakulačná tekutina

    , Autor: Petra1234

    Dobrý deň, prosím vás ja mám otázku ohľadom predejakulacnej tekutiny...na internete som čítala veľa článkov o tom či môže alebo nemôže obsahovať spermie ale nikde som sa nedozvedela jasnú odpoved...tak prosím vás aká je pravdepodobnosť, že sa dá aj takto otehotnieť ak sa muž predtým neejakuloval a je to iba so vzrušenia. Rada by som poznala na to odbornú odpoved. A ešte sa chcem spýtať niekde som čítala, že žena môže otehotnieť aj z tzv. prstovania a že tejto tekutiny ak ju ma muž na prstoch...je to možné? Prepáč, za takéto otázky ale naozaj ma to zaujíma...ďakujem pekne a prajem ešte pekný deň!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, prostatický sekrét, alebo laicky predejakulačná tekutina, môže obsahovať spermie, takže aj pri nedosiahnutí ejakulácie pri nechránenom styku je možnosť otehotnenia. Ak sa akýmkoľvek spôsobom zavedú spermie, či už mechanicky, nechráneným pohlavným ale aj nepohlavným stykom, do pošvy, tehotenstvo je v rôznej miere pravdepodobnosti za súhry okolností možné.

Podobné otázky

  • Nie normálny pohlavný styk

    , Autor: Lucik...

    Zdravim pán doktor, potrebovala by som radu ako som si všimla, už ste párkrát odpovedali na podobné otázky ale ja chcem vedieť, či je možné otehotnieť ak bol penis len na začiatku pošvy, nie hlboko v nej, pár centimetrov len zo začiatku, žiadne trecie pohyby len vsunutý zopárkrát, mohlo sa stať že na ňom bola aj predejakulačná tekutina ale ejakulácia nie a predtým sme nikdy styk nemali, panna už nie som. Som približne týždeň po menštruácii. Od včerajška cítim dole akoby pulzujúce pohyby.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za spomínaných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Ťažkosti si odsledujte. Pri pretrvávaní navštívte Vášho obvodného gynekológa.