Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,914 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Prietoky

    , Autor: Nany1311

    Dobrý deň pán doktor, chcem sa spýtať či je normálna hodnota prietokov ri 0.55 , som v 35tt.
    Ďakujem

Podobné otázky

  • Málo plodovej vody

    , Autor: Šlacká

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa informovať, dnes som bola na poradni som v 30tt a doktorka mi povedala, že mám málo plodovej vody-doslova hraničné hodnoty. Kontrolovala mi prietoky vraj sú v poriadku RI 0.66. Dieťatko má vraj 1600g. P.doktorka mi predpísala 1*1.5tab anopyrin 100mg a 3*1tab oxyphyllin...a kontrolu o 2 týždne. Mám trochu obavy, nakoľko som oba pribalove letáky čítala a oba lieky sú v tehotenstve nevhodné.Anopyrin je v 3.trimestri zakázaný. Mám brat tieto lieky prosím??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je nezvyčajné nasadzovať Anopyrin v tak vysokom týždni. Už keď ho majú pacientky predpísané, vysádza sa v 34. - 36. týždni tehotenstva. Neviem presne, za akým účelom Vám boli predpísané lieky. K množstvu plodovej vody sa neviem takto vyjadriť. Ak bolo USG vyšetrenie, až na množstvo plodovej vody, v poriadku, nevidím dôvod na užívanie spomínaných liekov. Ak sa obvodnému gynekológovi niečo nepozdáva, pacientka sa odosiela na konziliárne vyšetrenie do nemocničného zariadenia. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri nejasnostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Prietoky

    , Autor: nika3992

    Dobry den, chcela by som sa spytat na hodnoty prietokov. Momentalne som 31+4 a v knizke mam zapisane:
    - RI v a. umb. 0,70
    - SD v a. umb. 3,32
    - hmotnost plodu 1856g.
    Su tieto hodnoty v poriadku? Resp ake su normalne hodnoty v tomto tyzdni? Lekar mi k tomu nic nepovedal a sama sa v tom nevyznam. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, hodnoty sú v poriadku. V 32. týždni tehotenstva plod váži cca 1700g - 1900g. Predpokladám, že keby sa niečo lekárovi pri USG vyšetrení nezdalo, prípadne by nameral patologické hodnoty, informovali by Vás. Nemusíte sa však obávať. Do budúcna sa nebojte pýtať.

  • Prietoky

    , Autor: Stanka12345

    Dobrý deň,
    Som v 38/1tyzdni tehotenstva a bola som na prietokoch kde mi povedali že mám nízku hranicu normy. Chcem sa opýtať čo to znamená a cit o môže ohroziť nejako moje bábätko

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, z opisu mi nie sú jasné namerané hodnoty, ani som celkom nepochopil, čo Vám bolo povedané, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov a v prípade nejasností sa ich nebojte pýtať.

  • Vyšetrenie

    , Autor: Moni123

    Dobrý deň. chcela by som Vás poprosiť o názor na výsledky a ich vysvetlenie:
    Som v 29+4tt, hrdlo na slaby phalanx, vonk.branka pre špičku prsta, klenby vyplnené hlavičkou,uterus grav.m.VIII, dráždivý, OP:1410min
    USG: p.p. hlav. normohydramnion,placenta ZS, FW:1240g,PI:0,94,RI:0,62, S/D:2,66
    Lekar mi ešte povedal,ze bábo tlačí na pôrodné cesty, mam len oddychovat a ze brusko bábätka je menšie ako ma byť. Hlavička aj nôžky su v norme.
    Su tieto výsledky v poriadku? Dakujem velmi pekne.Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, k dráždivosti maternice sa Vám takto neviem vyjadriť, krčok maternice je skrátený a hlavička tlačí na krčok, čo spôsobuje vyplnenie klenieb pošvy. Prietoky v pupočníku sú v poriadku, plodovej vody je dostatok. Čo sa týka biometrie plodu, iba na základe Vášho slovného opisu sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Ak budú ťažkosti v zmysle častého tvrdnutia bruška alebo bolestí pretrvávať, je vhodné zvážiť aj hospitalizáciu. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Pri ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne tehotenskú pohotovosť.

  • Nebije srdiečko a plod je o 2 tyzdne mensi

    , Autor: Lucia7933

    Dobry den,

    v 9tt+1 mi bolo robene prve sono v tehotenstve. Dr. zial zistil ze plod zodpoveda 7 tt je mensi ako by mal byt. Nevidel ani akciu srdiecka ani prietoky krvi.
    Odporucil mi kyretaz cim skôr.
    Myslite ze je este je sanca ze predsa by sa mohla ukazat akcia srdiečka?

    Dakujem velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak v 7. týždni nie je prítomná akcia srdca, jedná sa o Missed Abortion, teda zamlčaný potrat a je potrebná revízia dutiny maternice. Ak sa jedná o žiadané tehotenstvo a nemáte ťažkosti, môže sa zrealizovať kontrolné USG s odstupom niekoľkých dní, neočakávajte však zázrak.