Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,302 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Otazka

    , Autor: Katka14

    Dobry den pan doktor som v 16 tt a mam takyto problem uz som vam aj pisala v pond. Mi dr nasadil clotrimazol kvoli vytokom (riedky biely sem tam slabo zlty) svrbenie minimalne celkovo som vybrala 2 tablety pond a vcera, dnes rano som mala slabo krvavy vytok dr ma vysetril ze vsetko je ok ze vytok je uz lepsi, a zevplacenta je este nizko, mohli mi tie krvave vytoky sposobit vaginalne lieky? Este mi predpisal dalej uzivat progesteron 1-0-2(uzivam ich od zac tehoten. Mala som hematom a krvacanie zo zaciatku) teraz mam opat slabo krvavy vytok som si ista ze je to po clotrimazole lebo uz som dlho nekrvacala az ked som si vlozila tie tabl. Mozem neaky kanavit par dni? Dr vravel ze aj 2 tabl clotrimazolu pomozu na mykozu je to mozne ze aj 2 pomozu? Prosim vas o vasu radu a vas nazor na moj problem dakujem vam velmi pekne zavodpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobry deň, Clotrimazol sa má v tehotenstve aplikovať bez aplikátora práve kvôli možnému poraneniu sliznice pošvy a zašpineniu. Áno, pri nie silnej infekcii aj krátkodobá liečba môže byť účinná. Kanavit užiť môžete, efekt v tom ale veľmi nevidim. Môžete si skúsiť aplikovať aj vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, ako aj užívať vaginálne probiotiká.

Podobné otázky

  • Slabinová hernia

    , Autor: Andrejkaa

    Dobrý deň,
    som v 28tt a asi 2 týždne dozadu sa mi spravil pruh v pravej slabine. Je to vidieť, keď stojím a po zatlačení sa mi vráti. Urobili sa mi v tom mieste tam aj menšie varixy a aj na stehne pravej nohy.
    Môžem rodiť prirodzene s tým pruhom? A dá sa stým teraz počas tehotenstva niečo robiť? Môj gynekológ sa nevedel k tomu vôbec vyjadriť.
    Ďalšia otázka je, že môžem preventívne užívať Mobivenal na tie novo vzniknuté varixy? Detralex je asi na predpis.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam chirurgické vyšetrenie, kde chirurg zhodnotí nález a určí ďalší postup. Detralex užívať môžete, áno, je však na predpis.

  • Pohyby

    , Autor: lucia-27

    Dobry den. Cakam dvojicky,3 tehotenstvo, som v 18tt. Pohyby citim od cca 15tt. Trapi ma ze pohyby deticiek citim v poslednej dobe aj v kludovom rezime malo. Nerada by som v tejto situacii navstevovala nemocnicu,ked ani neviem ci je to v poriadku.Moja dr. malokedy dviha telefon. Moja otazka znie ci je to normalne.? Dakujem s pozdravom Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri tehotenstve s dvojičkami sú vo všeobecnosti pohyby plodov menej cititeľné, ako pri jednoplodovom tehotenstve. Podľa mňa sa nemusíte znepokojovať. Odsledujte si to.

  • Bolesť kĺbov

    , Autor: Lienka_23

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať čo by som mohla brať na bolesť kĺbov. Začali ma trápiť hlavne bedrové, obzvlášť jedna strana. Je jedno na ktorom boku v noci ležím, v jednom kuse sa budím na to, že sa musím prehodiť na druhú stranu kvôli bolesti... Už sa pridali aj kolená , ráno.... Poradili mi Dolgit krém, ale neviem či to môžu tehotné.
    Som v 28tt.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na ortopéda. Dolgit sa počas tehotenstva a dojčenia môže použiť iba krátkodobo a nemá byť použitý v III. trimestri tehotenstva vzhľadom na možnosť ovplyvnenia priebehu pôrodu a nebezpečenstva zvýšeného krvácania. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam realizovať ortopedické vyšetrenie.

  • Fe: Otazka

    , Autor: ludka

    Dobry den Pan doktor

    chcela som sa spytat len ze sme mali z manzelom pohlavny styk mal ochranu ale vyklzol mu a cast ejakulatu mu z neho vytiekla mala som ho aj na vonkajsich pyskoch pri posve. Kedze menstruaciu som mala 16. 10. a pohlavny styk sme mali 27.10. ale huste hlieny ako pri ovulacii som mala 2 dni pred tym bolo to sice malicke mnozstvo nie velke ako mavam pri normalbej ovulacii tak neviem ci to mozem brat za normalnu obulaviu alebo nie a ci teda mozem ostat tehotna ?

    Vopred dakujem za odpoved.

    S pozdravom Ludka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa ejakulát nedostal do pošvy, tehotenstvo je nepravdepodobné. Ovulácia štandardne prebieha na 14. - 15. deň cyklu, môže však byť posunutá a prebehnúť skôr, ale aj neskôr. Ak si nie ste istá, užiť môžete tabletku emergentnej hormonálnej antikoncepcie.

  • Morfologia

    , Autor: Lubica87

    Dobrý deň pani doktorka, som 18tt prvého tehotenstva. O cca 2 týždne idem na morfologický ultrazvuk. Moja otázka znie: bude všetko, čo treba kvalitne vidieť na ultrazvuku nakoľko som silnej postavy a mám dosť tuk na bruchu? Je rozdiel medzi ultrazvukovým prístrojom u gynekológa ako prístroj s ktorým sa robím morfol.?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, lekári, ktorí vykonávajú tieto platené špecializované vyšetrenia, majú špecializáciu z materno-fetálnej medicíny a majú väčšinou k dispozícii najmodernejšie USG prístroje. Samozrejme, všetko má svoje limity. Nie je možné porovnávať štandardne realizované USG vyšetrenie u rádového obvodného gynekológa so špeciálnym USG vyšetrením, ktoré realizuje špecialista na kvalitnom USG prístroji.