Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mierne bolesti v podbrušku a v oblasti krížov

    , Autor: zizzi

    Dobrý deň, p.doktor. Som v 33.tt, a necelý týždeň si všímam slabé bolesti v podbrušku a v oblasti krížov. Prípomína mi to menštruačné tupé bolesti, no úplne jemnunké. Nemám presne spočítané, koľko denne ich mávam, je to cca 3-4x za deň. Čo som si všimla objaví sa to pri ležaní na boku. Odíde to samé, nesnažím sa zatiaľ s tým nič robiť. Môže to niečo zlé znamenať? Pred tým som to nemávala. Všetky výsledky z poradní sú zatiaľ v poriadku (plodová voda, placenta, kŕčok maternice, prietoky, bábätko).
    Taktiež pri dlhšom sedeni, kedy bruško sa dotýka stehien, po postavení sa mi ta spodná strana brucha, ktorá sa dotýkala stehien na chvílu stvrdne a po minútke dvoch je to už ok. Mám preto sedávať opretá o operadlo? Ďakujem krásne. Prajem krásny večer.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste už v týždni, kedy sa už maternica pomaly začína pripravovať na pôrod. Občasné tvrdnutie podbruška, hlavne večer, alebo pri Vami opisovaných situáciách môže byť. Nemalo by byť však častejšie ako 10x do dňa. Odsledujte si to, ak by bruško tvrdlo častejšie, alebo silnejšie, rovnako aj v prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností, navštívte Vášho obvodného gynekológa.