Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,428 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den pan doktor chcem vas poprosit o radu beriem ascorutin 3x1 a mam pocit ze mam z neho trosku busenie srdca uzivam to kvoli hematomu (3mmpod plodom)som v 10tt sem tam som vedela zakrvacat teraz som 2 dni nekrvacala tak to mam radsej uzivat, kanavit mam brat len pri krvacani a uzivam aj progesteron dnes som zistila ze mam trochu zvysene tsh endokrinol. Mi na ordin. Eutyrox 25 1xdenne okrem toho sa liecim na chronic. Hypokaliemiu uzivam kalium 2xdenne mozem to suvisiet s tym tsh? Alebo je to precitliv. Na ascorutin aky mate nazor vy? Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, osobne si myslím, že búšenie srdca nie je spôsobené Ascorutinom. Skôr je to endokrinologická záležitosť alebo aj otázka kália. Odsledujte si to, pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť lekára.

Podobné otázky

  • FE:

    , Autor: Ludka

    Dobry den Pan doktor:
    chcela by som sa spytat je mozne otehotniet hned prvy den plodneho dna?
    Ked mi menstruacia zacala 10.5. a nechraneny pohlavny styk sme mali 18.5. a 19.5. mi zacali plodne dni je mozne ze by som mohla otehotniet aj ked ovulacia bola az 24.5. ? Dakujem bopred za odpoved .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, áno, tehotenstvo nie je vylúčené.

  • Zufala

    , Autor:

    Dobrý deň, pred tehotenstvom som užívala antidepresiva miraklide a mirzaten. Tie som na prvý trimester vysadila ale mam hrozne stavy. Nespavost,nervozita a pod. Následne som bola koli tomu hospitalizovana, pretože mi hrozil potrat a mam užívať antidepresiva znova. Riešila som to s psychiatrom ale zrejme nemal náladu, pretože bol ku mne dosť hnusný. Lieky mi síce dal ale v podstate som sa nedozvedela nič. Dal mi tie isté lieky a ja teda vôbec neviem ci ich môžem užívať. Som v 4.tom mesiaci. A tiež by som chcela vedieť ci miesto nich nemôžem užívať ltryptofan a melatonin, keďže sú to vlastne pre telo prirodzene látky a zbavila by som sa tých liekov a neublížilo by to bábätku. Pomôžte mi prosím ja fakt neviem co je lepšie. Keďže s psychiatrom nie je reč co nechápem, a môj gynekológ v otázke antidepresiv nevie asi nič, pretože predtým mi povedal, že to mám riešiť s psychiatrom. Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, postup gynekológa je správny. Keďže nepoznám Váš stav, bolo by veľmi šarlatánske sa vyjadrovať ohľadom pokračovania užívania antidepresív. Je to jednoznačne záležitosť psychiatra. Áno, je pravda, že ak to nie je potrebné, antidepresíva by sa v tehotenstve mali obmedziť, ale na druhej strane, ak je to potrebné a nutné ich užívať, musí sa dodržiavať predpísaná psychiatrická liečba. Svojvoľne si lieky určite nemeňte.

  • Ricínový olej

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor . Začala som používať ricínový olej z lekárne , masírujem si ho ku korienkom vlasov a nechávam pôsobiť cca hodinu pred umytím vlasov , kvôli vypadávaniu a rastu vlasov . Dávam si ho aj na mihalnice a obočie . Dočítala som sa však že vraj sa nemôže používať v tehotenstve lebo spôsobuje predčasný pôrod. Som momentálne v 16tt. Je to prosím vás naozaj pravda a radšej ho nemám používať ? Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, je pravda, že ricínový olej môže mať vplyv na tehotenstvo v zmysle predčasného pôrodu. Radšej by som sa jeho používaniu v tehotenstve vyhol. Nemám s tým však osobné skúsenosti.

  • Tehot

    , Autor:

    Mohla by byt priatelka tehotna ak som si pred sexom utrel kvapku lasky a bol som na malej ? A roztrhol sa mi kondom ale hned som v sekund...penis vytiahol ?
    Priatelka sa 15 minut po sexe bola okúpať a tam dola sa vyumyvala ? Mohla by byť teh? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vzhľadom k okolnostiam si myslím, že tehotenstvo je veľmi málo pravdepodobné.

  • Krvácanie v 5tt

    , Autor:

    Dobrý deň,

    v tomto cykle mi bol podaný pregnyl a beriem progesterón, tehotenstvo mi bolo potvrdené, hodnota hcg (4-5tt) pondelok 800, neskor (5tt) stvrtok 2008. Na konci 5tt som začala krvácať, žiadne bolesti len podľa mňa silné krvácanie, na pohotovosti lekár videl gestačný vak 7mm, endometrium 18mm. Pichli mi injekciu Dicynone. Krvácanie ustalo, o 2 dni opäť kúsok krvi, v podstate len pri utoeraní na vložke nie je nič. Akcia plodu ešte na konci 5tt, resp 5+2 nebola videteľná, je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, nemusí byť ešte vidieť akciu zárodku. Krvácanie si odsledujte. Môže sa jednať o tvorenie cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Postupujte podľa odporúčaní lekára.