Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
6,821 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den pan doktor chcem vas poprosit o radu beriem ascorutin 3x1 a mam pocit ze mam z neho trosku busenie srdca uzivam to kvoli hematomu (3mmpod plodom)som v 10tt sem tam som vedela zakrvacat teraz som 2 dni nekrvacala tak to mam radsej uzivat, kanavit mam brat len pri krvacani a uzivam aj progesteron dnes som zistila ze mam trochu zvysene tsh endokrinol. Mi na ordin. Eutyrox 25 1xdenne okrem toho sa liecim na chronic. Hypokaliemiu uzivam kalium 2xdenne mozem to suvisiet s tym tsh? Alebo je to precitliv. Na ascorutin aky mate nazor vy? Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, osobne si myslím, že búšenie srdca nie je spôsobené Ascorutinom. Skôr je to endokrinologická záležitosť alebo aj otázka kália. Odsledujte si to, pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť lekára.

Podobné otázky

  • Hnedasté špinenie, vytok v 27tt

    , Autor:

    Dobrý deň. Som v 27tt a mam hnedasty výtok. Večer som vypila šálku kamilkoveho čaju. Nieje s prímesou krvi... mam sa obávať a ísť na pohotovosť? pohyby cítim stále. Je to moje druhé tehotenstvo. Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, odsledujte si to. Bez vyšetrenia, ako aj bez poznania výsledkov, ako aj bližších informácií a okolností sa neviem objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa alebo tehotenskú pohotovosť.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry deň od partnera som utiekla preč kvôli týraniu a psichoske mojej a dcerinej. Len som tehotná a rajom to ako rodičom a v práci a som v štádiu že už by som to mala preto niečo podniknúť len mám strach od bývalého že niečo zistí. Preto chcem jediné ísť na cisársky predčasne a dať dieťa na adopciu. Viem že je to moja nezodpovednost ale nemôžem si dovoliť ďalšie dieťa. Čo by ste mi odporučili. Alebo kde ísť a tajné všetko vyriešiť . Ďakujem vopred

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez ohľadu na rodinné ako aj sociálne zázemie, nenarodené dieťa za to nemôže. Preto ak nie je medicínsky dôvod na akútne ukončenie tehotenstva alebo predčasné vyvolávanie pôrodu, je potrebné vyčkať do termínu, aby dieťa nebolo predčasne narodené. Keďže nepoznám žiadne okolnosti, ani informácie ohľadom dĺžky tehotenstva, ani výsledky vyšetrení, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť. Určite však navštívte Vášho obvodného gynekológa. Možnosť utajeného pôrodu, alebo pôrod dieťaťa s následným odovzdaním na adopciu je možné. Tieto záležitosti je potrebné riešiť v zdravotníckom zariadení, kde plánujete rodiť.

  • 33+6 Gemini bi-bi

    , Autor:

    Dobrý deň, moja otázka znie som v 33+6 s Gemini bi bi plod I ma 1900g tak isto aj plod II ma 1900g mam za sebou injekcie na vývoj pľúcok od 24tt mam spravenú serklaz momentálny stav hrdlo takmer spotrebované, bránka pre špic prsta hlavička I plodu pritlača na vchod, vak blán je zachovali, prietoky v normálne, hraničné zníž. množstva plodovej vody. Chcem sa spýtať ci s takýmto nálezom sa dá vydržať ešte týždeň keďže v 36tt by mi mali steh vybrať.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, samozrejme, s popisovaným nálezom pri dodržaní všetkých odporúčaní sa dá tehotenstvo "potiahnuť" ešte nejaký týždeň, rovnako tak je ale možné, že sa pôrodná činnosť spustí skôr, alebo odtečie plodová voda, alebo sa niečo skomplikuje. Odporúčam zachovať pokoj a kľud, ak bola realizovaná kortikoidná príprava pľúc plodov, nemalo by sa aj pri predčasnom pôrode nič skomplikovať, čo sa týka dýchania plodov. Prajem veľmi veľa trpezlivosti, a ak Vám jedna dôjde, tak vytiahnuť z rezervy ďalšiu.

  • Styk v tehotenstve

    , Autor:

    Vedeli by ste mi prosim poradit,mam cystu na vajecniku v tehotenstve,vytvorila sa mi az po otehotneni.S manzelom nam neodporucili sex ,neviem na kolko tyzdnov,mesiacov,ci ceke tehotenstvo.Moze byt problem aj oralny sex ,resp.orgazmus dosiahnuty takymto sposobom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak Vám bolo odporúčané obmedziť pohlavný styk, dôvod asi na to bude, neviem sa takto vyjadriť, nepoznám žiadne informácie, týždeň tehotenstva v ktorom ste, ani okolnosti cysty ani žiadne ďalšie informácie ani okolnosti. Orálny styk, ako aj dosiahnutie orgazmu by problém nemal narobiť.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den pan doktor odvcera pocitujem take slabsie akoby menstruacne bolesti hlavne vlavo pichanie neviem akoby natahovanie som v 14 tt moze ist len o roztahovanie maternice? Uzivam magnerot ale len 1 tbl denne a este mi dal dr 2 krabice progesteron mala som hematom uz sa vstrebal,a samozrejme femibion, Aky je vas nazor na tie bolesti cely den ma pobolieva dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, popisované bolesti pravdepodobne súvisia so zväčšovaním sa maternice. Keďže však nepoznám presné informácie ani výsledky, objektívne sa pochopiteľne neviem vyjadriť. Odsledujte si to. Pri zhoršení bolestí navštívte Vášho obvodného gynekológa.