Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,416 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Nalez

    , Autor: Michaela

    Takže ono sa to môže zvrtnúť hocikedy?

Podobné otázky

  • Hematóm na plodovom obale

    , Autor:

    Dobrý deň, cez víkend som začala mierne krvácať, čo ma priviedlo na pohotovosť, keďže som bola tehotná. Lekárka mi do správy napísala, že nešlo o čerstvú krv. Navyše v správe mám napísané, že na vonkajšej stene choriónu je susp.hematóm o rozmere 23x3mm o čom mi nič nepovedala, tak neviem, čo to znamená. Bola som aj u môjho gyn. ale ten ma zospodu ani nepozrel iba sa ma opýtal zopár otázok a nasadil mi duphaston 2x denne a ak by som znova krvacala, tak mi predpísal aj dycionne tab.
    Šok pre mňa bolo aj to, že som žila v domnienke, že som 11tt+2 ale na pohotovosti mi povedali, že CRL zodpovedá 12tt+4.
    Rada by som sa opýtala, či daný hematóm môže ohroziť bábätko?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri tvorbe cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou, môže dôjsť k zakrvácaniu pri nahlodávaní ciev. Niekedy je lepšie, keď sa krv vyplavuje do pošvy, ako by sa mala hromadiť medzi stenou maternice a choriónom. Ak je hematóm na vonkajšej strane choriónu, riziko je menšie. Je to pomerne častý nález. Pokračujte v nasadenej liečbe. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zeleny vytok

    , Autor:

    Prajem Vam pekny den pan doktor
    Momentalne som v 21tt,trapi ma uz asi druhy mesiac svrbenie,palenie.Moj "pan doktor"ma vobec nevysetri zo spodu,napriek tomu ze mu pri kazdej kontrole poviem aky mam problem.Stale mi iba zmeni masticku,a povie ze je to uplne normalne aj ked mam zeleny vytok!!Mam strach ze sa moze stat nieco babetku,citam na internete ze zeleny vytok nieje vobec v poriadku.Skoda ze nemam moznost ist k inemu lekarovi.Je to podla Vas vazne?Vopred Vam dakujem za Vasu odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, súčasťou tehotenských poradí realizovaných obvodným gynekológom je aj vaginálne vyšetrenie, pri ktorom sa hodnotí nález na pôrodných cestách, ako aj výtok. Áno, zelený výtok značí prítomnosť infekcie. Je potrebné realizovať aj kultivačné vyšetrenie z pošvy. Takto sa Vám však bohužiaľ neviem objektívnejšie vyjadriť. Ak sa Vám nepozdáva starostlivosť od Vášho obvodného gynekológa, máte právo na zmenu obvodného gynekológa, vždy ku koncu mesiaca si môžete preniesť kartu k inému obvodnému gynekológovi.

  • Nepravidelny tvar gestacneho vaku

    , Autor:



    Dobry den, dnes som v 6+0 tt, mame potvrdenu aj akciu srdiecka. Mam nad a pod vackom 2 5 mm hematomy a nepravidelny tvar gestacneho vaku. Na kontrolu mam ist o tyzden. Doktorka povedala, ze sa nemam znepokojovat, ale chce ma vidiet este raz. Myslite, ze je vsetko v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto bez videnia USG nálezu sa len na základe popisu neviem bližšie vyjadriť. Určite sa však neznepokojujte, nervozita Vám určite nepomôže. Riaďte sa odporúčaniami Vášho obvodného gynekológa.

  • Bradavice v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či je bezpečné počas tehotenstva odstrániť bradavicu pri konečníku a pošve. Zároveň aký môžu mať vplyv na vývoj plodu a pôrod. Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od nálezu, ako aj od ostatných okolností, týždňa tehotenstva, ... Ak sa jedná o kondylómy, ktoré sú súčasťou pôrodného kanálu, môžu predstavovať potencionálne riziko pre plod pri pôrode. Príčinou je HPV infekcia. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí ďalší postup.

  • Kyselina hyalurónová

    , Autor:

    Dobrý deň prajem,
    s manželom plánujeme druhé dieťatko, no chcela by som začať užívať číru kyselinu hyalurónovu na pitie značky HYALURMED, vzhľadom na moje pretrvávajúce kožné problémy. Myslíte, že je to vhodné užívať aj pri plánovanom tehotenstve, resp. počas tehotenstva?
    Ďakujem za Vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínaný výživový doplnok užívať skúsiť môžete, či to bude mať pozitívny vplyv na kožný nález Vám neviem povedať. Je to skôr otázka na dermatológa.