Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bylinky na podporu tvorby materského mlieka

    , Autor: Nelu88

    Dobrý deň,

    na radu laktacnej poradkyne, z dôvodu dlhotrvajúceho dojčenskeho štrajku mojej dcérky, užívam už 8 mesiacov bylinky na podporu tvorby MM.
    Senovka + Benedikt nezaberali, takže sme skončili pri vyzivovom doplnku Trioherb (predtým názov Materske mlieko plus) v dávke 3x2. Obsahuje Senovku, Benedikt plus Moringu vo vysokých dávkach a účinkuje a vďaka nemu sa 8 mesiacov dojcime bez prikrmovania UM.
    Na začiatku som ich samozrejme neplánovala užívať dlho a teraz si preto čoraz častejšie kladiem otázku či nemôžu dcérke nejako škodiť, najmä takéto dlhodobé užívanie? Taktiež poradkynou odporucena dávka (3x2) je vyššia ako odporúčaná výrobcom na obale (2 denne) no nižšia neucinkovala ako mala.
    Niekoľko poradkyn ma ubezpečilo, že sa môžu v tejto dávke užívať dlhodobo no rada by som si to overila u lekára odborníka.
    Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je otázka skôr na pediatra. Nespadá to do môjho odboru, neviem sa Vám k tomu relevantne a objektívne vyjadriť.