Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Trasenie plodu

    , Autor: Nela92

    Dobrý den som v 33tt. Do teraz bolo všetko v poriadku ale posledné 2 týždne ma trápi taká vec. Maličké v brušku sa nejak divne trasie. Trvá to max 2sekundy ako keby sa otriasal psík. Alebo ako to opisat. Napr. Ked Vas strasie zima (snad ma pochopite). Pociťujem to hlavne keď ležím na boku. Bola som na sone a spomínala to svojmu doktorovi a na sone nevidel nic zle. Prietoky boli v poriadku aj placenta aj dieťa. Neviete čo by to mohlo byť? Nie je to stikutka to trvá aj 10minut a pravidelne toto je iné. Už som z toho zúfalá. Neviem čo to môže spôsobovať. Inak sa hýbe dieťatko normálne. Napreduje tak ako ma sedi na tyzden presne ma 1975g na 31+6t. Magnezium mam brat 3x1 ale vysadila som ho tento tyzden nakolko zvládam tvrdnutie bruska aj bez neho. Netvrdne mi často..
    Ďakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, neviem akú dávku magnézia ste užívali pred teraz odporúčanou dávkou 3x1 tbl. Ak ste užívali väčšiu dávku a teraz ste magnézium vysadili, plod môže mať tzv. abstinenčný príznak. Skúste užívať 2x1 tbl magnézia a uvidíte. Môže to byť aj niečo ako Morov reflex, keď sa plod náhle prebudí. Tento reflex je plne prítomný po narodení, ale vzniká už v maternici. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.