Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nádcha a zvýšená teplota v 5tt.

    , Autor: zizzi

    Dobrý deň, chcem sa opýtať: som asi v takom 5tt (podľa dátumu poslednej menštruácie), tehotenstvo mám zatiaľ potvrdené len z krvi a už 4 dni mám nádchu. Nechcem brať žiadne lieky, len pijem čaje, Celaskon, striekala som Aspecton a oddychujem. Hrdlo ma nebolí, po tých 4 dňoch sa mi začalo v nose uvoľnovať, čiže som jeden den len prefúkala a nevie, či nie aj z toho ma už bolí mierne hlava (v oblasti čela) a som si už namerala aj teplotu 37,0-37,1. Môže to poškodiť plodu? Veľmi sa toho bojím. Ku gynekológovi mám prísť v pondelok 15.apríla.
    Ďakujem za odpoveď, prajem krásny deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste v týždni tehotenstva, kedy sa môže čokoľvek stať nie len vplyvom choroby. Nestresujte sa. Ak má embryo a následne plod byť zdravý, ani nachladenie, či chrípka tomu nezabráni. Ak sa má niečo stať, tak sa stane a Vy tomu nezabránite, preto sa zbytočne neznervózňujte a pokračujte v kľudovom režime. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného lekára, prípadne obvodného gynekológa.