Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie v 4-5 tyzdni

    , Autor: lenulka207

    Dobrý deň,
    Poslednú menštruáciu som mala 1.2.2019. Mala som niekoľko pozitívnych testov. Hcg som mala v pondelok popoludní 542, v stredu 822,1, piatok dopoludnia 1018. Nemali by hodnoty stúpať rýchlejšie? Od stredy rana spinim tmavohnedou krvou .. na usg doktorka videla len náznak v dutinke to bolo 4+5. Momentálne je spinenie len po toalete na papieri malé množstvo a skôr svetlohnedy výtok. Ďalej zatiaľ objednaná nie som nakoľko doktorka nerobila posledný výsledok mi povedala len sestrička.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zjavne ste tehotná. BetaHCG by malo za 48-72 hodín stúpnuť na cca dvojnásobnú hodnotu. Podstatné ale je, či ste mali menštruáciu pravidelnú. Podľa poslednej menštruácie môžte byť v 5 týždni, dôležitý je však aj USG nález. V 5 týždni tehotenstva nemusí byť viditeľná vitalita, ale malo by byť zrejmé, či sa jedná o vnútromaternicové tehotenstvo, či nie je prítomná patológia na adnexách, teda na vajíčkovode alebo vaječníku. Ak nie je jednoznačne potvrdené vnútromaternicové tehotenstvo, vylúčiť sa nedá mimomaternicové tehotenstvo! Určite treba betaHCG ako aj USG nález odsledovať a skontrolovať. Špinenie do 16 týdňa môže byť prítomné, treba si to taktiež odsledovať. Určite však navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý stanový ďalší postup, aj v zmysle kontroly USG eventuálne betaHCG.