Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,286 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Bolest

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor,chcela by som sa opýtať. Druhý deň má boli podbrusko,som v 21tt. V novinárom sa zobudila aj na tvrdnutie bruska. Prosím vás čo to môže byt? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v 21. týždni tehotenstva sa ešte jedná o hroziaci potrat. Ak Vám tvrdne podbruško alebo máte iné ťažkosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí další postup, či odporučí hospitalizáciu.

Podobné otázky

  • Funelinng

    , Autor: SiMOoona

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať na vyšetrení v nemocnici mi dr napisala cervikalne 22mm a funneling 9x14 dala utrogestan vaginálne večer magnezium 4x2 tabl a železo ..sme v 30tt s dvojičkami…ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu mi nie sú úplne jasné výsledky vyšetrení, ale nález nie je ideálny. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak lekár zhodnotil, že stav nevyžaduje hospitalizáciu, dodržujte prísny kľudový režim a užívajte liečbu podľa odporúčaní a postupujte podľa odporúčaní lekárov v zdravotníckom zariadení. Pri zmene zdravotného stavu, bolestiach, či krvácaní vyhľadajte tehotenskú pohotovosť v zdravotníckom zariadení.

  • Choroba

    , Autor: Vierk@

    Dobrý deň. Som v 25. tt. Od včera mám bolesti hrdla a kašeľ. Ide mi len o to či ten kašeľ a opakovane napinanie brušných svalov môže nejako ublížiť bábätku? Bojím sa že by ten tlak nejako mohol zapríčiniť únik plodovej vody alebo vyvolať predčasný pôrod.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za normálnych okolností, ak je krčok maternice v poriadku, by ani vplyvom kašľa nemalo dôjsť k vplyvu na krčok. Samozrejme, pri kašli dochádza k silnému vnútrobrušnému tlaku vplyvom bránice, kašeľ by však musel byť silný, častý a dlhodobý, aby to malo teoreticky vplyv na pôrodné cesty. Pár dňový kašeľ to neovplyvní, ak bol nález na krčku v poriadku.

  • Dalacin

    , Autor: Liliena

    Dobrý deň som v 2. Trimestri tehotenstva a zistily my zápal v posve. A predpisaly my Dalacin. No nerozumiem tomu pretoze hygienu veľmi dodržujem a hlavne teraz viac keď som tehotná. Nemala som ani priznaky na žiadne baktérie ako su svrbenie, pálenie, bolest pri moceni mala som len vetsie množstvo mazlaveho priesvitneho vytoku nezapachajucy. Ani počas pohlavného styku ma nič nebolelo. Akurát už druhý deň ma boli sem tam pod bruskom a mám sem tam tlaky v pošve. Existuje nejaký zápal bez priznakov?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, niekedy môže zápal prebiehať bezpríznakovo a to je ešte nebezpečnejšie. Po skončení liečby odporúčam realizovať kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Uhniezďovanie

    , Autor: Eris

    Dobrý deň. Koľko dní môže trvať špinenie z uhniezďovania alebo tvorby cievnych prepojení medzi stenou maternice a chorionom na úplnom začiatku tehotenstva ? Kedy je potrebné ist prvýkrát na lekárske vyšetrenie kvôli gravidite? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte pozitívny tehotenský test a nemáte žiadne ťažkosti, na potvrdenie tehotenstva stačí ísť v 7. týždni tehotenstva. O placente hovoríme až od 16. týždňa tehotenstva. Dovtedy môže byť prítomné špinenie z už spomínaného nahlodávania steny placenty a tvorby cievnych prepojení. Samozrejme, pri ťažkostiach, krvácaní, bolestiach alebo nejasnostiach je vhodné navštíviť obvodného gynekológa.

  • Bolesť kĺbov

    , Autor: Lienka_23

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať čo by som mohla brať na bolesť kĺbov. Začali ma trápiť hlavne bedrové, obzvlášť jedna strana. Je jedno na ktorom boku v noci ležím, v jednom kuse sa budím na to, že sa musím prehodiť na druhú stranu kvôli bolesti... Už sa pridali aj kolená , ráno.... Poradili mi Dolgit krém, ale neviem či to môžu tehotné.
    Som v 28tt.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na ortopéda. Dolgit sa počas tehotenstva a dojčenia môže použiť iba krátkodobo a nemá byť použitý v III. trimestri tehotenstva vzhľadom na možnosť ovplyvnenia priebehu pôrodu a nebezpečenstva zvýšeného krvácania. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam realizovať ortopedické vyšetrenie.