Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cipok

    , Autor: lucka-151

    Dobry den,dnes som si vkladala cipok do posvy a neslo mi to nieco vo vnutri mi tam zavadzalo az asi na treti pokus a poleziacky mi to slo vlozit,co to tam dole mohlo zavadzat mam s tym ist k doktorovi?
    Dakujem S pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keď ste si nezavádzali čipok po prvý krát a mali ste už pohlavný styk, nie je dôvod, aby bola nejaká prekážka v pošve. Navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Probioticke cipky a spinenie

    , Autor: Katkacer92

    Dobry den, trochu ma svrbelo zo spodu, a zaviedla som si gynimun cipok, citila som komfort, avsak po cca hodine som zacala silnejsie spinit ruzove, jemne cervene. Spinim pribezne, nebolo to jednorazove, stale mam na intimkach uz asi pol hodinu.
    Vcera som bola na usg, vsetko bolo ok. Embryjko malo 2mm a som v 6+0tt.

    Myslite si, ze ide o potrat, alebo podrazdil ma gynimun cipok? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niekedy môže dôjsť k ružovému výtoku, či zašpineniu aj po aplikácii vaginálnych čapíkov, globuliek, či tabliet. Skôr si však myslím, že sa jedná o tzv. implantačné špinenie. Špinenie do 16. týždňa tehotenstva je pomerne časté, súvisí s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak boli výsledky vyšetrení v poriadku, podľa mňa sa nemusíte obávať. Odsledujte si to.

  • Macmiror 500 v tehotenstve

    , Autor: Ami24

    Dobrý deň, Gynekolog mi na diaľku predpísal macmiror vaginálne čipky kvôli tomu, že mám svrbenie a biely, niekedy žltý výtok. Naskytlo sa mi to po antibiotikách Zinnat. Aktuálne som v 20. Týždni tehotenstva a chcem sa spýtať či macmiror je bezpečný, lebo v letáku sa píše, že by sa v tehotenstve dávať nemal. A teda pravdepodobne mám kvasinkovu infekciu a či na to aj pomáha alebo si podľa vás mám radšej kúpiť cannesten vaginálny cipok.
    Ďakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, v II. trimestri je jeho používanie bezpečené. Pravdepodobne sa u Vás jedná o bakteriálnu vaginózu z porušenia vaginálnej mikroflóry vplyvom užívaných antibiotík. Aplikujte si Macmiror vaginálne globule po dobu 7 dní a následne si realizujte aspoň 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Glicerinovy cipok

    , Autor: Maria1009

    Dpbry den,pan doktor,trpim extremnou zapchou. Som v 7 mesiaci. Chcela som si kupit glicerinove cipky lebo ma trapi tvrda stolica,az mam krvacanie z konecnika. Ale lekarnicka mi povedala,ze v tretom trimestri mozu cipky vyvolat porod.Je to pravda? A ak ich uzit mozem,tak mozem aj ked mam analne trhlinky alebo hemeroidy? Kedze mam to krvacanie obcasne z konecnika? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite to nie je pravda. Glycerínové čapíky sa môžu používať počas celého obdobia tehotenstva, ako aj počas kojenia. Predpokladám, že si lekárnička pomýlila glycerínové čapíky s inými čapíkmi, ktoré sa zvykli v pôrodníctve používať na uvoľnenie. Vo Vašom prípade je vhodné aplikovať si aj čapíky a masť na hemoroidy. Odsledujte si to.

  • Čipok

    , Autor: EvelínaAl

    Dobrý deň !
    Som 19 tt tehotenstva včera sa bola na poradni
    Doktorka ma vyšetrila a povedala že čipok pozerá dopredu a to by malo pozerať dozadu povedala aby som nedvíhala . Ja som Sa zabudla s pýtať že vo to vlastne znamená alebo ake následky môže mať . Krčok ma 4,5 cm povedala že to je dobre Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, smerovanie krčka nehovorí o jeho otváraní. Záleží od viacerých okolností. Ak je dĺžka cervikálneho kanála (DCK) 45 mm, je to absolútne v norme. Podľa mňa nie je dôvod na obavy. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa a v prípade nejasností sa jej nebojte pýtať a informovať sa.

  • Používanie čipok

    , Autor: Šuličaňa

    Dobrý deň, moj lekár mi predpísal čipky Polygynax. Som v 30 týždni a v pribalovom letáku sa píše ze sa neodporúčajú počas tehotenstva.
    Prosím vás o radu ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Polygynax sa v tehotenstve neodporúča. Ak máte ťažkosti, vhodnejší je napríklad Macmiror Complex. Ak máte mykózu, vhodný je Canesten vaginálny krém.