Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,252 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • skrateny krcek

    , Autor: kacena2611

    Dobrý deň,
    pani doktorka, môj gynekológ ma v 19tt vyplašil, že mám veľmi skrátený krček. samozrejme odporučil mg 3x1,kľudový režim. mala som kontrolu o 10 dní a povedal, že sa to nezhoršilo, o ďaľších 10dní ma poslal do nemocnice, to bolo 30.12.14 avšak prijímajúca lekárka mi povedala, že sa obávať nemusím. môj gynekológ mi v tom čase napísal do knižky portio 1,5cm a lekárka v nemocnici palpačne namerala 2,5cm a sonom 4,3 bez funellingu a že placenta je nízko ale nezasahuje do bránky, môj lekár ma naopak vystrašil a povedal, že mi hrozí krvácanie a že dieťa nedonosím, ak nepôjdem ležať. z nemocnice ma ale lekárka na základe dobrého nálezu poslala domov.13.1.2015 som mala poradňu u svojho lekára a už nemocnicu nespomenul ,iba povedal ,že dotyčná lekárka si teda prevzala nado mnou zodpovednosť a do knižky zapísal portio 1cm.
    Ktorému nálezu mám veriť viac? mám sa obávať predčasného pôrodu? som ešte len v 25tt.Mám sa dať vyšetriť ďalšiemu nestrannému lekárovi?
    Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ja som vás nevyšetrovala ,čiže nedokážem zobjektivizovať váš nález a nedokážem ani posúdiť, ako to je naozaj , preto ani zodpovedať vašu otázku
    ak ste si neistá, samozrejme môžte sa nechať vyšetriť i treťou osobou
    avšak zväčša je nemocničné zariadenia vyššie , nadradené obvodnému pracovisku a posúdenie stavu z ich strany by malo byť špecializovanejšie(avšak samozrejme nemusí to byť vždy pravdou)
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Skrátený krček maternice

    , Autor: Jana51

    Dobrý deň p. Doktor,

    momentálne som v 28+5tt, na krčku maternice som mala polyp ešte pred otehotnením - podľa lekára malý,
    minulý týždeň som sa viac namáhala a v piatok doobeda som začala krvácať , bežala som hneď k svojmu gynekológovi, ten mi povedal,že je to z polypu,že sa zväčšil,a že mám aj mäkky krček, poslal ma na hospitalizáciu,. víkend som preležala v nemocnici, v pondelok ráno mi polyp odstránili a pustili ma domov, a že sa do 3 dní mam hlásiť u svojho gynekológa

    v správe mám napísané: hrdlo 1,5 cm len pre spic prsta hlavicka len nalieha na vchod

    Dnes som volala svojmu gynekológovi, či môžem prísť s prepúšťacou správou a bol prekvapený, že ma pustili, že nemusím chodiť k nemu, mám ostať doma - či mi treba PN, ale mám teraz 2 týždne dovolenku,tak som povedala,že zatiaľ nie. V sprave nemam žiadne odporúčania, iba že pri zhoršení stavu mám ísť hneď naspäť.

    Cez vikend sme plánovali návštevu manželovej rodiny v Bratislave - sme z Košíc. V tom strese som sa aj zabudla lekára opýtať, či môžem ísť, medzitým som začala googliť - a som z toho zmätená.

    viete mi poradiť, čo znamená ten nález a či by ste mi odporúčali takú dlhú cestu autom,aj ked budeme robiť casté prestávky????

    Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vaginálny nález nie je katastrofálny, ale šetrite sa. Ak Vám odstránili polyp a teraz už nekrvácate ani nemáte iné ťažkosti, v zmysle bolestí alebo tvrdnutia podbruška, cestovať môžete. Dodržujte kľudový režim ako aj všetky odporúčania.