Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prechladnutie

    , Autor: paulinka

    Dobry den pani doktorka necitim ziadny taky silny zapal.Nemavam ziadne horucky len ta nadcha ma trapi,pijem stale teply caj a kupila som si do nosa taky mentolovy nosny inhalator vola sa to Hapci ale neviem ci to mozem pouzivat ci to nebude skodit malinkemu.Za odpoved vam dakujem Lancaricova

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    do nosa skôr len morskú soľ,ostatné platí viď posl.správa
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Prechladnutie

    , Autor: Otilia

    Dobrý deň som tehotná a mám prechladnute obličky krv som mala v norme nie je to nič vážne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, informácie, ani okolnosti, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa jednať o nič vážne, ani to nemusí mať žiadny negatívny vplyv na tehotenstvo. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Pichanie a bolest

    , Autor: Florencia 5

    No pán doktor tak dala som si magnezium a bolesti aj pichanie ustalo. Ale aj myslím že príčina bola že som prechladla boli sme na terase a sedeli sme vonku nie dlho a aj keď bola kozusina na sedadlách a mala som dlhšiu bundu tak mohla som prechladnúť okrem toho som mala keď som prišla domov permanentne studené nohy a uvažujem že vlastne keď som sa zahriala nohy až tak tie silné bodave a pichave bolesti ustúpili no kríže boleli nesmierne dnes pichanie bolo miernejšie. Ale bolesti ako pri menzese a v krížoch ani nehovorím aj včera neskutočne silné bolesti. No ale chcela som sa spýtať či sa mám pri takomto prechladnutí obávať potratu? Samozrejme že si už budem dávať väčší pozor ale len pre istotu sa opýtam či môžem byť v klude. A moc ďakujem že ste taký ochotný a skvelý doktor ďakujem som 6 tt dnes ráno som bola na kontrolnom hcg a bolo 9842.91 veľmi vám ďakujem za odpoveď za všetko

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, nemusí dôjsť vôbec k potratu. Na prechladnutie je však potrebné dávať si pozor. Pri častom a neliečenom prechladnutí logicky pozitívny efekt na tehotenstvo neočakávajte. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Možné tehotenstvo

    , Autor: Tereza1997

    Dobrý deň,
    dňa 13.12.2023 som mala prvý deň poslednej menštruácie, ktorá trvala 6 dní. Dňa 25.12. som pociťovala prechladnutie močového mechúra ale v priebehu ďalšieho dňa som sa preliečila.
    Menštruačný kalendár mi stanovil deň ovulácie na 27.12. V tom čase ma sprevádzali aj mierne bolesti vaječníka. 1.1.2024 sme mali s priateľom nechránený styk s tým, že priateľ ejakuloval do mňa. O pár hodín som začala pociťovať ovulačné bolesti ľavého vaječníka a trvali až do noci a zopakovali sa aj 2.1. Posledné tri cykli som mala 28., 30. 32. dňové. Chcela som sa spýtať či mohla na 20. deň cyklu (1.1.2023) prebehnúť ovulácia, pripadne či mohla byť posunutá z dôvodu prechladnutia a či sa dá predpokladať možné tehotenstvo. Ďakujem Vám veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností sa samozrejme tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Prechladnutie

    , Autor: Lisa

    Dobrý deň,
    Chcela by somsa spýtať, aké nosné kvapky by som mohla použiť,nakoľko som prechladla a nosné kvapky s morskou soľou mi nepomáhajú.Potrebovala by som niečo na mentolovej báze.Som v 23.týž.
    Ďakujem


    S pozdravom

    Rózsa Bergendi

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v lekárni majú k dispozícii viacero voľnopredajných preparátov, ktoré si môžete do nosa aplikovať, napríklad Nasivin Soft. V lekárni Vám budú vedieť lepšie poradiť.

  • Planovanie a prechladnutie/chripka

    , Autor: Adkapuf

    Dobry den,
    citim ze som prechladena alebo trosku chora neviem presne co mi je ale nemam teploty len trosku upchaty nos a potim sa lebo beriem paralen. Blizia sa mi plodne dni a velmi chceme skusit otehotniet. Plodne dni by som mala mat o 7-8dni cca takze verim ze sa z toho vylizem este cajmi a paralenom ale aj keby som mala este nejake priznaky tak mozem skusit alebo hrozi nieco zarodku nebodaj nejake postihnutie kedze mam v sebe virus alebo som proste prechladnuta? Beriem Femibion na planovanie tehotenstva a aj C vitamin kazdy den.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa necítite nejako choro, môžete sa snažiť. Ak sa však na to cítiť nebudete a budete mať ešte prejavy nachladenia, vhodnejšie bude počkať so snažením sa na ďalší mesiac.