Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,787 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • otazka

    , Autor: lilusa

    Dobry vecer,som 20t+6 a chcem Sa spytat ci je v tehotenstve bezpecne pouzivat Krem clotrimazol na caste mikozy? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak vám lekár daný preparát doporučil, môžte ho používať
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Otazka pre vás

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať 7.6. Som mala nechranený pohlavný styk počas ovulacie menštruacia mi končila normalne 31 az 1.6 a dalšia prišla presne podla kalendára za 28 dní ale další menštruačný cyklus som mala menzes 2 krat aj teraz čiže normalne ako mi chodí a ešte počas ovulacie dokonca pri tom druhom mam viac bolesti prs ,vajičkovodov atd ,kus som aj pribrala davno som mala probleny s hormonami v nadobličkach
    Pokúšame sa o babo môžem byť tehotna alebo to nedajBože som mohla potratit ?
    Ďakujem vám za odpoved pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, možností je viacero. Takto sa nedá s istotou vylúčiť tehotenstvo, ani možné biochemické tehotenstvo, či včasný potrat. Odporúčam pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň, chcem sa opýtať robila som si 27.8.test a vyšiel mi pozitívny, doktorovi som volala tak vie o tom na kontrolu idem 8.9. A dneska vlastne mi začal taky hnedý výtok nie je ho veľa len kus ale je. A ma aj boli spodok bruska ako na menštruáciu. Tak mi viete prosím poradiť čo sa deje? Volala som doktorovi ale mi nedvíha telefón. Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Do 16. týždňa tehotenstva sa tvoria cievne prepojenia medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou, špinenie môže byť aj z toho. Je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hematóm v 8tt

    , Autor: Kika

    Dobrý deň, som v 8tt, v noci 1.9 som začala silno krvácať, vyšla zo mňa aj zrazenina veľkosti cca 3cm. Na pohotovosti som bola do 20 min. Už som nekrvacala, zistili hematóm o veľkosti 2cm. Plod je živý, zatiaľ. Keďže mám malé dieťa musela som sa vrátiť domov. Sledujú má ambulantne. 2.9 som bola u svojho gynekológa, nasadil mi utrogestan. Otehotnela som sttmulovane po clostilbegyde. Nariadili kludovy režim.
    3.9 v noci som opäť zakrvácala, potom už len čierne spinenie. Som z toho naozaj veľmi nešťastná nakoľko sme sa o dieťa pokúšali skoro rok. Nemám ovulaciu, spomínali aj čosi o nedostatočnosti žltého telieska.
    Moja otázka č.1 čo ešte môžem spraviť aby sa plod udržal a aby všetko dobre dopadlo? Aké vitamíny? Prípadne čokoľvek čo by ešte mohlo pomôcť?
    C.2 akú je váš názor? Myslíte, že o dieťa prídeme?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie v tomto týždni nemusí znamenať automaticky potrat. Do 16. týždňa sa tvoria cievne prepojenia medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou, čo je často sprevádzané špinením alebo slabým krvácaním. Okrem progesterónového bloku, ktorý už máte nasadený, si môžete kúpiť Ascorutin a užívať 3x1 tabletku denne. Kyselinu listovú sa odporúča užívať pár mesiacov pred otehotnením, ak ju užívate, pokračujte tiež v jej užívaní. Odsledujte si to. Odporúčam tiež dodržiavať kľudový režim.

  • Zle Triplle testy

    , Autor:

    Dobrý večer prajem pán doktor,
    mojej sestre vyšli zle Triplle testy so šancou 1:12, že bábätko bude postihnuté Downovým syndrómom. Vieme, že tie testy nie sú spoľahlivé, resp., že vypočítajú len pravdepodobnosť na základe daných údajov. Lekárka jej odporučila amniocentezu... Moja otázka na Vás pán doktor je, že čo je podľa Vás ,,lepšie,, amniocenteza alebo trisomy test?! a ešte k tým Triplle testom.., prečo sa vlastne robia? nie sú len akýmsi strašiakom pre budúce mamy? veď v konečnom dôsledku, vôbec nemusia byť potvrdené a bábätká sa môžu narodiť úplne zdravé.
    Ďakujem krásne za odpovede a prajem pekný večer

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, amniocentéza je invazívnejší výkon, ale presnejší, Trisomy test je neinvazívny výkon, ale drahší. Rozhodnutie je na pacientke. Samozrejme, pacientka môže odmietnuť akékoľvek ďalšie vyšetrenie. Nemyslím si, že je to strašiak pre rodičov, pri pozitivite je postihnutie reálne. Testy sa robia za účelom vylúčenia postihnutá plodu, každý rodič chce mať zdravé dieťa.

  • Vysadenie progestenalle

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, som momentálne v 13tt a užívam 400mg progestenalle večer. Gynekologička mi kázala tabletky prestať užívať, vraj stačí do 12tt. Som po dvoch MA. Moja otázka je,či je naozaj bezpečné ukončiť hneď užívanie zo dňa na deň?
    Ďakujem za odpoveď.
    Barbora

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, nie je nutná ďalšia liečba. Ak budete kľudnejšia, doužívajte balenie.