Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,982 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • otazka

    , Autor: lilusa

    Dobry vecer,som 20t+6 a chcem Sa spytat ci je v tehotenstve bezpecne pouzivat Krem clotrimazol na caste mikozy? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak vám lekár daný preparát doporučil, môžte ho používať
    s pozdravom

Podobné otázky

  • MTHFR C677T - tehotenstvo

    , Autor: LuciaV

    Dobrý deň,






    Ďakujem za posúdenie a odpoveď
    Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • .

    , Autor:

    Pan doktor aká je ale šanca ze som otehotnela ak som mala ystyk pred ovulaciou deň a po ovulaciii deň snažíme sa o bábätko..... A ešte jedna otázka môžem cítiť niečo či sa uchytilo..? Keď áno tak kedy asi po stkyu už ďakujem krásne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Pri snažení je vhodné mať nechránený pohlavný styk aspoň 2 - 3 krát týždenne počas celého cyklu (okrem menštruácie). Pociťovať nemusíte vôbec nič. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • 27 tt

    , Autor:

    Dobrý den, kolegyna je v 27 tt a chodí po roznych vyšetreniach, kedže u plodu sa zistili krivé stehenné kostičky a tiež kosti predkolenia rastu dokriva...je takáto vec záležitost genetická, alebo sa mohlo niečo stat v tehotenstve, alebo mohla mat vplyv jej fyzicky náročná práca na zač. tehotenstva, kde zdvíhala ťažké predmety?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sú prítomné vrodené vývojové chyby alebo deformácie kostry, je to otázka genetická, prípadne iných vnútromaternicových faktorov. Z vonkajších vplyvov môže vývoj plodu ovplyvniť užívanie rôznych druhov liekov, alkoholu alebo fajčenie.

  • Ukoncenie laktacie kvoli opakujucemu sa zapalu prsnika

    , Autor:

    Dobry den, chcem sa spytat mam 2 mesacne babatko a po vselijakych pokusoch ho prisat sa to nepodarilo(mam velke prsia a bradavky sa mi stale schovavaju) tak som odsavala a davala malemu z flasky, popritom som tri krat dostala zapal prsnika,vraj infekcia z ust babatka ju sposobovala. Vybrala som Dalacin, Zinnat a teraz beriem Augumentin uz 5. den,k tomu vsetkemu studene vinove obklady a dnes stale som citila bolest toho prsnika, aj bol opuchnuty, plus bradavka s hnisom, len teda uz nebol zacervenany a lekar mi kazal nasadit si dnes uz Medocriptin, malo pit, odsat do prazdna a silno zviazat obvazom a nechytat prsniky vobec, ze ledva dycham(strasne ma boli pod lavou lopatkou a ked zdviham maleho boli ma cely chrbat) moja otazka je, nemal by sa najskor uplne doliecit zapal a az potom zastavit laktacia? Resp. mozem uzivat medocriptine aj ked mam este 2 dni uzivat augumentin? Aj ked teda teraz mam mliecka menej pri tych atb ako predtym ale logicky mi to tak vychadzalo. Plus nemam vobec ani odstriekavat v sprche?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môžete užívať naraz antibiotiká aj liek na zastavenie laktácie. Ak máte stále naliate prsníky, môžete si ich v sprche uvoľniť odstriekaním.

  • Otazka ohladom Tehot.

    , Autor:

    dobry vecer prosim vas menzes mi meska 5dni moze.sa.este.dostavit menzes ???Cyklus mam 26 dnovy. menzes od 24.4 do 28.4 pohlstyk 2.5 ...4 5....7.5....13.5 stalo sa ze som.otehotnela dakujem kedy test ukaze presne dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.