Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,426 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • lieky

    , Autor: jesi

    Dakujem vam velmi pekne tak budem uzivat magnezium miesto calibrum.A pohl.styk sme vylucili ale chcem sa opytat ci mi moze vadit orgazmus bez toho aby manzel vnikol domna

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Ano, pretože maternica sa môže začať sťahovať , o samotný styk ani tak nejde i keď tiež dráždi krčok, ale prečasné sťahy maternice by ste momentálne mala vylúčiť, teraz na nejaké obdobie je vhodný orgazmus len pre partnera
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Zodac

    , Autor:

    Dobrý deň, rada by som sa opýtala na Vás názor. V tehotenstve sa mi zhoršili prejavy ekzému, na základe čoho mi urobili alergologicke testy. Ekzém riešim s kožnou a už je pod kontrolou. Ale alergologicka mi predpísala lieky Zodac, každý deň jednu tabletu. Iné prejavy alergie nemám žiadne. Sú tieto lieky bezpečné a je potrebné podľa vás ich brat aj v prípade ze iné prejavy sa neprejavuju? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Zodac v spomínanej dávke užívať môžete, je to malá dávka. Prejavy nemáte práve kvôli užívaniu antihistaminika. Pri jeho vynechaní by mohlo dôjsť opäť k zhoršeniu ťažkostí.

  • Pálenie záhy

    , Autor:

    Dobrý deň, som len v 5tt tehotenstva a som objednaná ku gynekológovi, ale mám strašné pálenie záhy doslova 24h denne. Vždy som s tým mala problémy, ale teraz je to neznesiteľné. Dávam si sódu bicarbonu, ale to nemôžem každé 2 hodiny... Voľnopredajné lieky nezaberajú a keď, tak na chvíľu tiež... Mala by som ísť na gastroenterológiu? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak ste mali podobné ťažkosti už aj v minulosti a ste aj sledovaná gastroenterológom, pričom voľnopredajné lieky typu Rennie, Algacid, Helicid, Nolpaza Vám nezaberajú, vyhľadajte gastroenterológa.

  • Toxoplazma v tehotenstve

    , Autor:

    Dobry den chcela by som sa informovat ohladom toxoplazmy od 17 tyzdna uzivam lieky rovamycin 2 krat za den ... Vysledky s krvy na infekcnom mi vysli 16 februar : Iga elisa 1:122 igg avidita elisa 16,7 igm elisa 1:177 kfr 1:16 igg eclia 366. 9 marec: Iga elisa 1:142 igg avidita 29,3 igm elisa 1:136 kfr:1:32 igm ecilia 1,12 igg ecla 355 ... vedeli by ste mi podla vysledku zhodnotit ? V zavere v sprave som mala ze vysledky svedcia skor o latentnom štádiu momentalne som v 21 tyzdni tehotenstva ... zatial vsetky sona aj morfologicke v 20tyzdni co som absolvovala aj geneticke vysetrenia vsetko je v poriadku ... je tam stale volake to riziko ? dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, výsledky svedčia o odznievajúcej až latentnej infekcii. Predpokladám, že ťažkosti nemáte žiadne. Ak boli výsledky všetkých spomínaných vyšetrení negatívne, ste pravidelne sledovaná a máte nasadenú potrebnú liečbu, je veľká šanca, že dieťa bude úplne zdravé.

  • Platnicka a ischias

    , Autor:

    Dobry den, som v 9 tyzdni, otehotnela neplanovane,mam vysunutu platnicku ktora tlaci na sedaci nerv a trpne mi noha po lytko,obcas je dobre obcas na nevydrzanie. Bola som na neurologii tam mi povedala ze v 1trim mi nemozu nasadit ziadnu liecbu ze v 2trim na odporucanie gynekologa, preto sa chcem spytat je mozne podavat niake lieky ine ako paralen,ktore mi aspon trocha ulavia od bolesti?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je pravda, že v tehotenstve je riešenie neurologických ťažkostí problémovejšie, hlavne v I. trimestri. Paralen môžete užívať v prípade nutnosti krátkodobo aj každé 4 hodiny. Jednorázovo môžete skúsiť užiť Buscopan. Odporúčam dostatok tekutín, aspoň 2 litre denne a úľavové polohy.

  • lieky

    , Autor:

    Dobry den, pan doktor, chcela by som sa opytat, som v 7tt, mala som od zaciatku spinenie ,2x aj masivnke krvacanie, hematom pod plodom bol 4mm, naposlednej kontrolej (19.3) uz hematom nebol, ale mam este par dni uzivat Dicynone 2x 1, a progestenol 3x1, a postupne to mam uz vylucovať a zniziť davku,, progestenol mam uzivať do 12tyzdna este 2x1..Avsak mam velke obavy ze takato vysoka davka Dycinone može / mohla uskodit plodu? Su tie lieky bezpecne? ďakujem za odpoved, pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, všetky spomínané lieky sa štandardne používajú v liečbe hroziaceho potratu. Postupujte podľa odporúčaní lekárov.