Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,969 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • tehotenstvo

    , Autor: 16wanda16

    Dobry den, som v 35. Tyzdni,dnes som bola u svojho gynekologa a hovorila som mu,ze malu citim velmi nizko tak ma pozrel a je to tak,nastastie sa neotvaram,len krcek je slabsi.Povedal,ze si mam rozmysliet ci ist kus polezat do nemocnice alebo mat kludovy rezim doma,nic nerovit,len lezat a mat vylozene nohy.Radsej by som ostala doma ked to nieje take vazne, a chcem sa opytat ked mam nohy vylozene a lezim na boku ci mi to pomaha,alebo musim lezat na chrbte.No to mi dost prekaza,alebo skusit podlozit nieco pod postel nech je cela vycysena? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    bok je tiež v poriadku
    prípadne si môžte pdoložiť niečo pod chrbát
    ste v 35tt, nič závažné sa nedeje , aj keby ste náhodou porodila, dieťa je už plne vyvinuté
    dodoržujte kludový režim, absencia pohl.styku a môžte užívať magnézium
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Stres

    , Autor:

    Dobrý deň , chcela by som sa spýtať. Momentálne 5 dní zažívam zle obdobie, v rodine máme vážne problémy. Som v 31 týždni tehotenstva nemôže takýto stres uškodiť nejako dieťatku ? A taktiež dnes som sa postavila na váhu a schudla som 1 kilo. Dieťatko nemôže chudnúť ? Či som to schudla len ja . Snažila som sa jesť aspoň 3 krát denne aby som malej niečo dala ale aj napriek tomu som schudla a bojím sa či to nemôže mala chudnúť v brušku. Za odpoved vopred ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, krátkodobé vystavenie stresovému obdobiu a strata 1 kg na váha sa na plode neprejaví a nemá to na plod vplyv. Nemusíte sa obávať. Samozrejme je vhodné sa stresu vyhýbať, pokiaľ je to možné a pravidelne sa stravovať a piť dostatočné množstvo tekutín. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach súvisiacich s tehotenstvom neváhajte kontaktovať Vášho obvodného gynekológa.

  • Možné tehotenstvo

    , Autor:


    Chcem sa spýtať . Mešká mi MS 4 dni -test bol negatívny . S patelom sme teda na štvrtý den meškania mali sex naplno a päť dni po sexe som mal slabé spinenie (jeden deň). Myslite že som mohla mat ďalšiu ovuláciu keď mi meškala MS a možné tehotenstvo ? Dnes je to už 9 dni čo mešká . Ďakujem za odpoved a prajem pekný večer

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den som v 2 mesiaci a zistili mi toxoplazmozu , beriem na nich lieky rovamycine .. hematologicka mi dala lieky sorbifer durules a este si picham injekcie clexane . Moja gynekologicka mi este dala lieky na udrzanie plodu duphaston .. povedala ze mysli si ze toxoplazmu som uz v minulosti prekonala a tetaz je tu zas .. na infektologii mi povedala ze moje telo ma vela obrannych latok proti infekcii a ja sa chcrm opytat na babetko .. nechcem onho prist ako to vidite vy? Boli zeny ktore to vsetko prekonali a mali zdrave babetko? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, aj napriek infekcii môžete vynosiť zdravý plod. Podľa opisu máte predpísané všetky lieky a ste v sledovaní viacerých odborníkov. Pri akýchkoľvek nejasnostiach sa ich nebojte pýtať. Majú k dispozícii všetky výsledky a informácie a poznajú tiež všetky okolnosti.

  • Aspirin c

    , Autor:

    Dobrý deň, pán doktor,
    v čase, keď som ešte nevedela, že som tehotná, som užila Aspirin C na zmiernenie bolesti hlavy. Predpokladala som, že táto bolesť súvisí s nadchádzajúcou menštruáciou (užila som ho asi 3 dni pred predpokladaným dátumom menštruácie). Tá sa však omeškala a na 4. deň po meškaní som si urobila tehotenský test, ktorý vyšiel pozitívny. Ku gynekológovi idem až o týždeň, preto sa chcem opýtať, či môže mať Aspirin C v tomto prípade negatívny vplyv na tehotenstvo.
    Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, liek sa neodporúča užívať ženám, ktoré sa snažia otehotnieť. Ak to je nevyhnutné, podáva sa dávka čo najnižšia a doba liečby má byť čo najkratšia. Počas I. a II. trimestra sa liek môže podať iba ak to je nevyhnutné. Liek je kontraindikovaný v III. trimestri tehotenstva. Nemusíte sa obávať.

  • 3.sc

    , Autor:

    Dobry den... S manzelom planujem dalsie dietatko tak cca o rok. Ale 1.dieta som mala pred 12.rokmi cisarskym, 2.dieta pred dvomi rokmi cisarskym. Aky mate prosim nazor na dalsi cisarsky? Listujem, googlujem, citam, hladam o 3cisarskych rezoch co najviac, ale nazory sa líšia... Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každé ďalšie tehotenstvo po dvoch cisárskych rezoch je rizikové. V dnešnej dobe však nie je výnimočné, ak robíme tretí cisársky rez. Ak ubehli dva roky od posledného výkonu a plánujete aj tretieho potomka, môžete sa začať snažiť, jazva na maternici je vyhojená.