Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,290 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Probiotika pocas tehotenstva

    , Autor: lenka85

    Dobry den pani doktorka,
    mavala som problemy so stolicou a tak som zacala uzivat zive probiotika. Nakolko v lekarni mali len tie pre deti, uzivam tie (Monsea - Infants Dophilus). Som v 29 tt. Uzivanie probiotik je vhodne pocas celeho tehotenstva? Mozem ich uzivat neskor aj pri kojeni a tym predchadzat kolikam? Mozu mi pomoct aj na opakovane vytoky, ktore mavam pcoas tehotenstva?
    dakujem,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vyrobca neudáva, že by prípravok bol počas gravidity kontraindikovaný preto by jeho užívanie počas gravidity nemal byť problém. Ide ale predovšetkým o črevné baktérie a tráviaci trakt je jeho cieľovým miestom. Preto myslím, že vaginálne prostredie do veľkej miery neovplyvňuje. Používajte gynoflor.

Podobné otázky

  • probiotiká

    , Autor: evisko289

    Dobrý deň, pani doktorka chcem sa spýtať, môj lekár mi odporučal brat probiotika počas tehotenstva lebo ma trápia tráviace problémy a bolieva ma brucho ako keby som mala crevnu vyrozu ale nie som nejako chora som tehotná v 12 týž- a uzívam centrum materna vitamíny od začiatku tehotenstva môze sa užívat sučasne vitaminy a probiotika a či sa vôbec smu užívať probiotiká dočítala som sa velmi pozitívnych reakcií o užívani probiotík v tehotenstve a počas dojčenie .tusím ze sa tie probiotiká volaju nejako probiotik - fix alebo nejako podobne nepamätám si ich názov . dakujem vopred za vasu odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    užívanie probiotík neuškodí, práve naopak. Nemusíte sa vôbec obávať.