Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • magne b6 a femibion

    , Autor: zuziku

    Dobry den,
    Chcem sa spytat,ci moze nadmerne uzivanie vit. B6 poskodit babo. Som v 32.tt a od 21.tt beriem magne B6 3x1 tabletku a k tomu femibion-v ktorom su necele 2 mg B6. V letaku magne sa ale pise,ze kvoli B6 sa mozu v tehu len 2 tabletky-10mg B6-ja to mam dokopy 17. Viem,ze b6 je rozpustny vo vode,no zaujima ma vas nazor na taketo davkovanie. Napadlo mi uz aj dat si vecer namiesto magne magnerot,tym by som to znizila na 12 mg, no nechcem to menit bez mojej dr. Dakujem vam velmi pekne za nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak sa zdravo stravujete nie je vôbec nutné užívať Femibion! Ak chcete obmedziť B6 ale pokračovať v užívaní Femibionu, neužívajte MagneB6 ale kúpte si čisté magnézium.

Podobné otázky

  • Magne b6 a femibion

    , Autor: evicka711

    Dobry den,

    Doktorka mi odporucila uzival magne b6 6x denne, ze sa kludne moze, v pribalovom letaku je, ze tehotne mozu iba 2x denne. Uzivam ale aj Femibion 2, to som jej hovorila, ale nepovedala nic nato, ibaze to je nic.

    Stacia 2 tabletky toho magne b6 a fembion? Mozu sa sucasne uzivat?

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s vitamínmi to netreba preháňať. Väčšina prípravkov Femibion už obsahuje magnézium, preto by som to nekombinoval. Čo sa týka Magne B6, užívať 6 tabliet denne sa mi zdá zbytočne prehnané. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, nález, výsledky vyšetrení, ani okolnosti, ani týžden tehotenstva, preto je tažké sa vyjadriť.

  • Magne B6 a Femibion

    , Autor: tinusa28

    Dobrý večer,
    chcela by som sa Vás opytať. Som v 16tt a doktorka mi odporučala užívať Magne B6,lenže užívam aj Femibion 400.Možem tieto dve preparáty spolu kombinovať? Neohrozí to babo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý večer,
    áno samozrejme môžete tieto dva preparáty kombinovať, ide o vitamínové doplnky + magnézium, bábätko nie je ohrozené ich užívaním.