Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vysadenie duphastonu

    , Autor: robinson82

    Dobrý deň, písala som vám v piatok ohľadom vysadenia duphastonu. Od soboty si dávam len jednu tabletku na obed. V sobotu večer ma bolela hlava aj včera ma večer bolela hlava a aj dnes celý deň. Môže to súvisieť s vysadzovanim. Doteraz som take problémy nemala. Môže to s tým súvisieť. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nie je to pravdepodobné ale samozrejme v medicíne sa nedá nič vylúčiť 100 %. Skôr to však môže súvisieť s opakovanou zmenou počasia alebo psychickým vypätím, ktoré vám možno vysadenie Duphastonu spôsobilo.

Podobné otázky

  • vysadenie duphastonu

    , Autor: robinson82

    Dobrý deň pani doktorka, prosim poraďte mi ako vysadiť duphaston. Som v 16 tt+2 a doktor povedal, ze už ho mam vysadiť. Brala som ho od 7 tt kvôli krvácaniu. Mala som hematom. Brala som ráno a večer 1 tabletku. Niekde som čítala, že ho treba vysadiť postupne. V pribalovom letáku bolo napísané do 20 tt. Ako ho teda mam vysadiť? Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    Duphaston má zmysel brať do 20 týždňa gravidity v prípade habitualnych potratov (opakovaných potratov) . Vy ste písali, že vám bol Duphaston nasadený kvôli hemtómu v 7 týždni gravidity, preto jeho vysadenie je závislé od lokálneho ultrazvukového nálezu a nie je nutné ho užívať do 20 týždňa gravidity. Vysadiť ho postupne je ideálne, preto skúste užívať Duphaston 3 dni len večer a potom vysaďte aj túto večernú dávku.