Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,408 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • ATB v tehotenstve

    , Autor: Miriama81

    Dobry den chcela by som sa opytat bola som dnes u lekarky a ta mi predpisala ATB ospexin1000 2krat denne a macmiron 500 vaginalne som v 16tt nemoze to uskodit babatku?a mam este jednu otazku vraj mam placentu uplne nizko je to riziko?dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    Ospexin ani Macmiror dieťatku určite neublížia, nemusíte sa obávať, užívajte ich ako Vám doporučila lekárka. Čo sa týka nízko uloženej placenty, v 16 týždni je to absolútne irelevantná informácia pre Vás, drvivá väčšina takto nízko uložených placent sa s rastom maternice vytiahne a a nepredstavuje potom žiadne riziko pre plod a matku.

Podobné otázky

  • ATB v tehotenstve

    , Autor: Jjanka

    Dobrý deň pani doktorka, potrebovala by som poradiť ohľadom užívania ATB v tehotenstve. Som tehotná 14+2. Mala som jemne bolesti ako pri zápale v podbrušku a tak po stere mi vyšiel že je to streptokok . Pani Doktorka mi predpísala tabletky Dalacin C 150 mg 3 krát denne a Dalacin vaginálny krém a chcela by som vedieť či tieto lieky nemôžu nejak negatívne vplývať na miminko. Doktorka mi povedala že je lepšie to liečiť ako to nechať tak, ale mam strach keďže sú to antibiotika a rada by som vedela aké mate s týmto liekom v tehotenstvom skúsenosti. Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    tento typ ATB sa v tehonstve užíva
    ordinácia bola správna
    nemusíte mať obavy
    s pozdravom

  • Atb v tehotenstve

    , Autor: MajkaMama

    Dobrý deň. Pani doktorka, pekne Vás prosím o odpoveď na otázky. Budem končiť 12.tt a vlastne od začiatku tehotenstva mám infekciu Streptokoka a e coli, podľa posledného výteru pred týždňom je v pošve už len streptokok. Svrbenie nemám, len nazelenalý výtok. Môj gynekológ mi doteraz nedal nič, len odporučil vag. gél Lactofeel. Teraz mi predpisal Zinnat 500 mg na 5 dní a Fluomozin tbl. Chcem sa opýtať:
    1. Stačia tieto tablety na 5 dní? Nie sú príliš silné a môžu tak poškodiť bábo?
    2. Podľa poslednej MS a ultrazvuku má bábo o týždeň viac. Ale ja viem kedy som otehotnela, pretože o bábo sme sa dlhšie pokúšali a robila som si záznamy. Ovulácia bola až na 21. - 22. deň, čiže podľa mňa som v 12. týždni. Kedy sa ukončuje vývoj zákl. orgánov? - Chcela by som počkať ešte týždeň a tak brať tie atb...Bude to bezpečnejšie?
    3. Na sone v 11. týždni (podľa Dr. v 12) malo bábo 5 cm a bolo na zadnej stene. DR. povedala, že si tehotenstvo užijem, no zabudla som sa opýtať, čo tým myslí? Budem viac cítiť pohyby alebo menej?
    Ďakujem za trpezlivosť a odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    čo sa týka infekcie preliečenie je adekvátne, tieto lieky je možné užiť aj v tehotenstve, aj v tomto týždni gravidity. Neviem presne čo ým vaša pani doktorka myslela, teoreticky kvoli placente uloženej na zadnej stene budete viac citiť pohyby plodu.