Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • červené bodky

    , Autor: evisko289

    dobrý deň , chcela by som sa spýtať dnes som si všimla, že okolo očí a aj niekde na tvári mám červené bodky ako keby som mala pehy . nesvrbí to len esteticky to vyzerá ..... som v 11 týž. tehotenstva mám si robiť nejaké starosti , je to v poriadku v tehotenstve ? Čitala som na akomsi fóre, že to nejaké mamičky mali a po pôrode to zmizlo . dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pravdepodobne nejde o nič závažne, aby ste si boli istá navštívte kožného lekára.

Podobné otázky

  • cervene bodky na bruchu a prsiach

    , Autor: Nella00771

    Dobry den koncim 20tt a na bruchu a prsiach sa mi uz 3 den objavuju drobne cervene bodky, ktore zvyknu par krat do dna svrbit. Uz vyse mesiaca sa natieram s prirodnym olejom proti striam znacky Weleda na tychto partiach. Chcem sa spytat, ci su taketo prejavy v tehotenstve normalne alebo by som mala zajst ku gynekologovi pripadne koznej na vysetrenie? Moze to byt nieco vaznejsie a uskodit babatku?
    2. otazka: je vhodne pocas tehotenstva pouzivat jarishovu vodu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď ste tehotná, podľa opisu sa jedná o kožný problém, takže je potrebné realizovať dermatologické vyšetrenie. Nevylučujem, že sa jedná o alergickú reakciu na aplikovaný preparát. Takto sa Vám však neviem viac objektívne vyjadriť.

  • Svrbenie brucha a vyrazky

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň,
    chcela by som vás poprosiť o radu. Mám 2 týždne do pôrodu a v hornej časti brucha, od rebier až po pupok, som sa vyhádzala. Ide o také malé červené bodky ako krupica.
    Na týchto miestach však nepociťujem svrbenie. Výrazné svrbenie pociťujem v spodnej časti bruška, kde mám na koži červené fľaky. Podľa môjho lekára je to spôsobené extrémnym naťahovaním kože (keďže som dosť štíhla/útla) a sú to len objemnejšie strie.Okrem toho mávam občas pocit tiaže v oblasti pod rebrami. Mám obavy, či to nemôže nejako súvisieť s pečeňou, resp. žlčníkom.

    Ďakujem vopred za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    mám podozrenie , že by sa mohlo jednať o niečo závažnejšie , radšej choďte k lekárovi prosím vás nech vám odoberie krv, na odbery hepatálnych parametrov a podobne, zmeria tlak a doplní vyšetrenia.
    Neodkladajte to prosím
    S pozdravom