Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,959 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • tehotenstvo

    , Autor: odbornik6

    dakujem za odpoved a chcem sa spytat este ze ked ma dietatko tohranicne FLOW MCA a asymetricka IUGR ci to moze mat nejake poznatky na jeho vyvyne?a moze dietatko v brusku schudnut lebo mi najprv minuly tyzden povedali ze ma vahu 2100g a dnes mal uz iba 1950g.. dakujem ya odpoved...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    Ak ide o hraničné hodnoty, tak zatiaľ nie, viacmenej ide o prognózu a plánovanie pôrodu. Je dôležité to sledovať, ak sa hodnoty zhoršia bude Vám pravdepodobne odporučená hospitalizácia.
    Čo sa týka hmotnosti dieťatka, ultrazvukový odhad je len približný, bežne je chyba merania cca 200 gramov. Takže to vôbec neznamená, že by schudlo.

Podobné otázky

  • 20 dpo môžem byť tehotná

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa spýtať . Podľa výpočtu by som mala byť 20 dpo . Beriem náplaste ale zabudla som si vymeniť náplasť vyše dva dni a asi 7 dní od kedy som mala mať ovulaciu som začala špiniť 2-3 dní len také slabunke ružové . Robila som si už viacero testov tie posledné ukázali slabunku ciarku veľmi bledú ale je tam. Mám aj viditeľné modre žily na prsiach v ten čas čo som mala dostať menzes má zacali stipat bradavky a mám aj viditeľnú čiaru na bruchu .Môžem byt tehotná keď som 20 dpo a mám slabú druhu čiarku . Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sú tehotenské testy pozitívne, pravdepodobne sa jedná o tehotenstvo. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva a následného stanovenia ďalšieho postupu odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Helicid v tehotenstve

    , Autor: tinka_017

    Dobry den,momentalne som v 7 tt,rada by som sa spytala,ci je mozne uzivat helicid v tehotenstve bez obav ohrozenia plodu.Ide o to,ze uz pred tehotenstvom som mavala casto reflux,s tym spojeny zapal zaludka a pod..brala som nolpazu.Teraz v tehotenstve sa mi problemy zacali opat,nepomahaju volnopredajne lieky ako gaviscon ci gastrotuss.bol mi odporuceny helicid..(nie od lekara)v pribalovom letaku sa pise,ze sa v tehu moze,avsak ja sa obavam,nakolko by sa v prvom trimestri nemali ziadne lieky..chceli by som poznat nazor odbornika,dakujem za kazdu radu

  • MTHFR C677T - tehotenstvo

    , Autor: LuciaV

    Dobrý deň,






    Ďakujem za posúdenie a odpoveď
    Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Sterilizácia

    , Autor:

    Pekný deň. Čaká ma tretia sekcia.
    Prvá 2014 akútna 35tt/abrupcia placenty/asfyxia atď
    Druhá 2019 plánovaná bez komplikácií 38+5tt
    Momentálne som v 16 týždni tehotenstva. Placenta praevia marginalis, tú diagnostikovali v 11 týždni skrz zakrvacanie, ale do papierov mi to píšu aj teraz, neviem aktuálne či sa placenta posunula vyššie. Bola mi ponúknutá sterilizácia pretože štvrtá sekcia neprichádza do úvahy lebo čo by bolo keby a veľa spomenutých rizík. Samozrejme som si vedomá rizík, viem o nich. Riziká sú pri každej sekcii. Štvrté dieťa neplánujem, ale je tam stále pochybnosť že možno o 8 rokov by som prijala štvrté. Nie som vnútorne stotožnená pre sterilizáciu. Mám 27 rokov. Ďakujem za odpoveď. Akúkoľvek. S pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, konečné rozhodnutie je na Vás, ale už tretia sekcia je pre ženu riziko a pri výkone hrozí aj hysterektómia, navyše keď je tehotenstvo zaťažené vcestnou placentou.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Abd sonda
    Echogenita zlá
    Co to znamena je to nieco co moze babetku uskodit alebo prist onho? Som v 21tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nestresujte sa zbytočne. Nič Vám nehrozí. Pri ultrazvukovom vyšetrení cez brucho boli horšie zobrazovacie podmienky, nesúvisí to ale vôbec so stavom plodu.