Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • UPT a následné otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som rok po umelom prerušení tehotenstva ktoré bolo vykonané v 6tt (krvácala som potom cca tyzden nasledne par dní špinila. Na kontrole po 6 týždňoch bolo všetko v poriadku ) Pred 3mesiacmi som bola u dr. Na bežnej prehliadke všetko bolo v poriadku. Akurát že odvtedy sme sa začali snažiť o babo a nedarí sa mi otehotnieť. Mohlo sa niečo pokaziť pri UPT? Mam už jedno otehotnenie tehotenstvo a aj porod za sebou pred 4rokmi aj v tedy bolo všetko ôk. Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa snažíte otehotnieť iba 3 mesiace, je to veľmi krátka doba, aby sa dalo konštatovať, že sa Vám nedarí otehotnieť. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, musí ubehnúť aspoň rok, aby sa dalo konštatovať, že niečo nie je v poriadku. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pokračujte v pravidelnom snažení sa a v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.