Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Test

    , Autor: Arianka

    Dobrý deň chcem sa opýtať pred týždňom skončila menštruácia trvala 3 dní pred 3 dňami som začala trošku špiniť len jeden deň trošku tak som si spravila test rôzne druhy je pozitívny ku gynekológovi som objednaná 25.3 . Plánujeme bábätko snažíme sa ale ešte nikdy som nemala že dve čiarky vždy len jednu po celé dva roky.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu ste tehotná. Spomínané špinenie môže byť implantačné špinenie, ktoré sa môže vyskytovať do 16. týždňa tehotenstva. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to a navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa odporúčaní.

Podobné otázky

  • Ovulácia

    , Autor: Ema77

    Dobrý deň pán doktor, prosím aký konkrétny ovulacny test odporúčate? V minulosti som mala cyklus pravidelný (28 dni) ale minuly mesiac bol 25 dňový a teraz 26 dňový. Preto neviem čo si zadať do ovulacnej kalkulačky. Pri prvom dieťatku som mala cyklus pravidelný (28 dni) takze sa mi to ľahko rátalo. Vtedy som si pre potvrdenie ovulácie robila aj ovulacne testy avšak vždy mi vyšli negatívne ( predpokladám že falošne negatívne ) nakoľko som normálne otehotnela aj keď mi stále vychádzalo že nemám ovulaciu podľa testov. Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, úprimne, osobne ovulačné testy veľmi neuznávam. Aj keď viem, že žena v dnešnej dobe si chce byť istá a všetko, čo sa dá skontrolovať alebo nejakým spôsobom vyšetriť chce využiť, nie vždy je to rozumné a najlepšie riešenie. Pri snažení sa otehotnieť odporúčam pravidelný nechránený pohlavný styk, 2 až 3 krát týždenne, počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete urobiť tehotenský test.

  • Utrogestan

    , Autor: Le2

    Dobrý deň som stimulovana clostilbegytom a po pichnuty gonasy beriem utrogestan dve vaginálne tab. večer tehotenský test mi vyšiel pozitivne 4 dni pred Ms dva dni po sebe ale na druhy den uz tam žiadna čiarka nebola ako som vysadila utrogestan tak som začala špiniť následne silno krvacat tak sa chcem opýtať či by som mohla ten utrogestan brat stale vkuse a nevysadzat ho a počkala kim na teste nebudu dve čiarky mam pocit že bez utrogestanu tehotenstvo neudržim beriem ho od 16 dna odkedy my začne Ms a potom 10 dni ho beriem aby som dostala Ms.
    2 otazka je možne ked som stimulovana clostilbegytom že po Ms mam ovulaciu pretože mi začal tahavy hlien a to beriem teras clostyl 3 den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, teoreticky môžete užívať progesterónové preparáty kontinuálne. Nepoznám však výsledky hormonálneho profilu, ani ďalšie výsledky, nálezy a okolnosti, preto je ťažké to takto zhodnotiť. Je nepravdepodobné, že v sa počas užívania Clostilbegytu tretí deň spustila ovulácia. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorých v prípade nejasností alebo ťažkostí kontaktujte alebo navštívte.

  • Potraty

    , Autor: Zdenicka444

    Dobrý deň, chcela by som sa spytat na názor iného gynekológa. Totiž mam za sebou už 4.potrat, 3 v priebehu pol roka, hneď na začiatku tehotnosti v prvých týždňoch. Môj gynekolog tvrdí, že to normálne a mam iba čakať, kým sa to podarí. Ja sa však bojím, či niekde nemôže byť chyba, pochopiteľne, a rada by som vedela aj iný magor, či netreba nejaké vyšetrenia, odbery, testy. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, absolvovať 4 potraty, z toho 3 v priebehu pol roka určite nie je normálne! Odporúčam realizovať najskôr hematologické a endokrinologické vyšetrenie, pri negatívnych výsledok týchto vyšetrení doplniť genetické a imunologické vyšetrenie. V prípade nedôvery voči Vášmu obvodnému gynekológovi určite odporúčam zmenu obvodného gynekológa, na ktorú máte právo.

  • Ureaplazma

    , Autor: Majka3208

    Dobrý deň.
    S manželom sa snažíme o bábätko, a nakoľko to nešlo, išli sme na nejaké testy. Mne zistili ureaplazmu (10,4)
    Mne aj manželovi nasadili Doxyhexal na 20 dni (sexuálna absencia, ja taktiež probiotiká klasické i vaginálne GYNIMUM).
    O 4 týždne kontrolný ster.
    Môžeme po dobrati antibiotík praktizovať nechránený styk a ďalej sa snažiť o bábätko?
    Alebo je nutné počkať další mesiac na ster a stále dodržiavať sexuálnu absenciu?
    Ďakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po doužívaní antibiotík by ste mali byť preliečená. Teoreticky sa môžete snažiť otehotnieť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Testosterón

    , Autor: Sestra

    Dobrý deň, čím by sa dal znížiť testosterón? Mám 2,75.
    Vajičkovody mám priechodné, bola som na laparoskopii, Dr. povedal, že kontrastná látka len preletela, že sú 100% priechodné.
    Ovulácia prebieha každý mesiac, potvrdené bazalnou teplotou, výtokom, folikulometriou a užívam Duphaston.
    Napriek všetkému sa nám nedarí otehotnieť.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už písal, príčin môže byť viacero. Vhodné je vyšetriť aj spermiogram partnera. Ak to bude v poriadku a aj napriek tomu s Vám nedarí otehotnieť, vhodné bude navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.