Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Chcem sa spytat uzivala som 7 rokov HAK Novynette.V juni som ju vysadila lebo chceme mat babatko s manzelom,len sa nam vobec nedari.bola som aj u doktora vysledky mam v poriadku ze som zdrava,nic mi nieje.zacala som uzivat aj Femibion 800 to som sa docitala na nete ze je to dobre uzivat este pred otehotnenim.co by nam mohlo branit k pocatiu?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak máte menštruáciu , ovulujete , lekár vám robil folikulometriu i hormonálny profil a všetko je v poriadku a snažíte sa o teh. , kt. je zatiaľ neúspešné, je na mieste zvážiť priechodnosť vaječníkov a tiež zdrav. stav partnera.
    Vitamínové podporné preparáty užívať môžte, i dopĺnky typu Inofolic a pod...tiež dop.konzuláticu s vaším leárom, prípadne v centre pre asistovanú reprodukciu
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Spermiogram

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na výsledky môjho priateľa.. v minulosti prekonal rakovinu semenníkov.. dnešný spermiogram mu vyšiel takto.. je tam šanca otehotnieť prírodnou cestou alebo umelé oplodnenie..alebo skôr žiadna .. ďakujem

    Skvapalnenie
    - Normálne


    Viskozita -
    Normálne
    Objem [ml]
    - 6,0

    pH
    - 8,0

    Agregácia
    - Nie
    Aglutinácia
    - Nie
    Koncentrácia spermií
    -19,0
    Celkový počet spermií [x106 v ejakuláte]
    - 114,0
    Celkový pohyb [%]
    - 65,1
    Celkový progresívny pohyb [%]
    - 44,5

    Progresívny rýchly pohyb [%]
    - 2,0
    Progresívny pomalý pohyb [%]
    - 42,5

    Podiel normálnych spermií [%]
    - 1,0







    Podiel živých spermií [%]
    - V norme

    Prítomnosť ďalších buniek:
    Koncentrácia guľatých buniek - < 1
    Nezrelé zárodočné bunky spermií
    - Nie

    Leukocyty
    - Nie

    Erytrocyty
    - Nie

    Epitélie
    - Nie

    Bunkové úlomky
    - Nie

    Baktérie
    - Nie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermiogram sa nedá hodnotiť ako jednoznačne patologický, aj keď pomer progresívne rýchlych a progresívne pomalých spermií je veľký, ale možnosť tehotenstva určite je. Nepoznám však všetky okolnosti, ani výsledky u Vás, ale ak bol spermiogram vyšetrovaný iba kvôli anamnéze partnera a Vy ste v poriadku, nevidím dôvod na spontánne otehotnenie. Samozrejme, ak by bol s otehotnením problém, riešením je aj centrum asistovanej reprodukcie. Predpokladám, že partner je stále sledovaný andrológom, takže je vhodné prekonzultovať jeho stav s jeho vyšetrujúcimi lekármi, ktorí poznajú všetky výsledky vyšetrení, informácie a okolnosti.

  • UPT a následné otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som rok po umelom prerušení tehotenstva ktoré bolo vykonané v 6tt (krvácala som potom cca tyzden nasledne par dní špinila. Na kontrole po 6 týždňoch bolo všetko v poriadku ) Pred 3mesiacmi som bola u dr. Na bežnej prehliadke všetko bolo v poriadku. Akurát že odvtedy sme sa začali snažiť o babo a nedarí sa mi otehotnieť. Mohlo sa niečo pokaziť pri UPT? Mam už jedno otehotnenie tehotenstvo a aj porod za sebou pred 4rokmi aj v tedy bolo všetko ôk. Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa snažíte otehotnieť iba 3 mesiace, je to veľmi krátka doba, aby sa dalo konštatovať, že sa Vám nedarí otehotnieť. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, musí ubehnúť aspoň rok, aby sa dalo konštatovať, že niečo nie je v poriadku. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pokračujte v pravidelnom snažení sa a v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Problémy s otehotnením

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    už rok sa s manželom snažíme o bábätko, ja mám PCOS a manželovi so spermiogramu vyšlo že ma cca 12 miliónov spermií a ma zlú morfológiu, ma ich 0,8% normálnych inak zle. Plus ich ma spomalené, nasadilu mu kotvičník a profertil a o 2 mesiace mame ísť na kontrolný spermiogram, myslite si že je tam šanca mať dieťa prirodzenou cestou? Že sa po vitamínoterapii upravia hodnoty? Alebo len umelé oplodnenie? Nechceli by sme ísť touto cestou . Ja užívam tiež kotvičnik a inofolic.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spermiogram sa môže s odstupom 2 až 3 mesiacov meniť. Neviem Vám povedať, či sa upraví až natoľko, že bude šanca na spontánne otehotnenie. Ak nie, budete odoslaná do centra asistovanej reprodukcie, kde Vám vysvetlia možnosti a stanovia ďalší postup.

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň aký je rozdiel medzi inofolic a inofolic premium?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, rozdiel je iba v prítomnosti alfa-laktalbumínu navyše v preparáte Inofolic Premium, teda látky, ktorá zlepšuje vstrebávanie inozitolu.

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať na tieto dva produkty pomáhajú k oplodneniu keď sa snažíme o bábo Energy GYNEX bylinny extrakt
    1x30 ml, vyzivovy doplnok Aliver Nutraceutics Intense Fertility Gel 30 ml dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, základom pri snažení otehotnieť je praktizovať nechránený pohlavný styk aspoň 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Gynex kvapky užívať môžete, nepoškodíte si. Druhý spomínaný výživový doplnok nepoznám, takže sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť.