Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • snaha o tehotenstvi+menstruace

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka chtela bych se zeptat ... mam nepravidelny menstruacni cyklus dostavam to 2x do mesice doktor mi rekl ze mam polycystic ovary o detatko se snazime dlouho a stale nic chci se zeptat co by ste mi doporucila ziju v zahranici a nekdo mi rikal ze doma v cr i v sk lekari doporucuji tabletky nosifol myslite si ze by mi to mohlo pomoct?a na co je alchemilkovy caj na co to pomaha? ... mam jeste jednu otazku posledni mensez mi koncila 24.04. a mela jsem to dostat toho 05.05. kdyz to mam 2x do mesice ale misto mensez jsem mela spineni cely tyden prvni den bylo silnejsi spineni+slabounka cervena krev a pak to zmizlo a jen jsem cely tyden spinila prosim poradte mi co to znamena nebo cim to je.dekuji predem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň
    , nosifol užívať môžte, dopomáha to otehotneniu ale taktiež nikde nie je napísané, že ak ho budete užívať, že otehotniete, je to skôr vitamínový doplnok výživy, ktorý obsahuje určité vhodné látky v súvislosti s otehotnením.
    Ak máte polycystické vaječníky rôzne zmeny v rámci cyklu sú možné, či už v zmysle špinenia alebo častejšieho menses.Dôležité je skontrolovať doinantný folikul .či a ako dozriev, či je možnosť otehotnenia a tiež hormonálne hladiny.To však musíte riešiť s lekárom a chodiť na pravidelné kontroly.
    Nikde však nie je napísané , že pac. s PCO nemôže otehotnieť, uavísí od miery závažnosti príznakov a rozvinutie ochorenia.

    o alchemilke nájdete veľa na internete-Má sťahujúci účinok a zastavuje krvácanie. Predpisuje sa hlavne pri ženských problémoch, predovšetkým pri silnej menštruácii, zhoršenej funkcii vaječníkov, zápaloch a hemeroidoch. Zároveň jemne uvoľňuje kŕče a je močopudná. Používa sa aj pri problémoch so žlčníkom a piesku v obličkách a žlčníku. Odvar z alchemilky sa dokonca používa aj pri krvácaní z nosa.
    Pri ťažkostiach s otehotnením je vhodné začať navštevovať i centrum asistovanej reproduckei, kde lekári pristupujú k problému komplexne, vyšetria pacientku celkovo a dokážu vo väčšine prípadov odborne a efektívne pomôcť
    Veľa šťastia
    S pozdravom