Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • laparoskopia vajecnikov

    , Autor: odbornik6

    Dobry den som odporucena na laparoskopiu vajecnikov a chcem sa spytat kolko ta operacia asi trva, na ako dlho je podana narkoza a ci je tam nejake riziko komplikacii a ak ano tak ake ? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    každý operačný zákrok má svoje komplikácie, aj keď je laparoskopia relatívne bezpečná operácia riziká vyplývajú na jednej strane z celkovej anestézy, na druhej strane môžu nastať komplikácie v podobe krvácania, poškodenia vnútorných štruktúr, infekcie či tvorby zrastov pooperačne. Tieto komplikácie sú však pomerne vzácne. Dĺžka operácie je veľmi individuálna od 20 minút až po niekoľko hodinové trvanie - závisí od nálezu.

Podobné otázky

  • Prečo sa nedarí?

    , Autor: Ivonček

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať na Váš názor. Mám 32 rokov. 160cm/60kg .Za sebou mám nasledovné vyšetrenia; imunoalegologicke vyšetrenie- OK, vyšetrenie štítnej žľazy- OK, Hematologia- zistený syndróm lepivych dostičiek liecba fraxiparin v prípade hormonálnej stimuláci, Laparoskopia vaječníkov- Ok, genetika-Ok. Snažíme sa už 10 rokov a ani raz som nebola tehotná. Mám za sebou 1x IUI- neúspešne, 1 cyklus IVF pri ktorých sme mali k dispozícii 4× KET - Neúspešne. Po nejakom čase sme znovu skúsili na 3mesiace clostylbegin a utrogestan+ fraxiparin. Žiaľ mi nedozrelo ani 1 folikul. Moja otázka znie: Prosím Vás ako ďalej? Čo ešte skúsiť? Kam ísť? Cyklus IVF je dosť finančné náročný a bojím sa že pre mňa asi zbytočný. Partner je ok.Prosím poraďte ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto online je veľmi ťažké sa objektívne vyjadriť. Ak však máte hematologickú diagnózu, liečbu by som v takomto prípade za daných okolností nasadil už preventívne. Najvhodnejšia cesta je podľa mňa asistovaná reprodukcia. Mala by sa zistiť príčina, prečo Vaše telo nevie udržať tehotenstvo, prípadne by som ešte absolvoval genetické vyšetrenia.