Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,316 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • DOBRY DEN

    , Autor: anglican-ke

    Dobry den ,mam 21 rokov chcela bi som sa spytat mala som us dva potraty ,v roku 2012 v maji a hned v juli po potrate som us vyse 6 mesiacov nebola som na ziadnich vysetreniach .Velmi tuzime s manzelom po dietatku nakolko sa snazime od januara bohu zial neuspesne nedari sa nam neviem ci vlastne mozem bit niekdy este tehotna preto bi som potrebovala radu co ma robit .........

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    na to aby sa dalo adekvátne k vášmu problému vyjadriť by som vás potrebovala dôkladne vyšetriť. Po dvoch potratoch je plne indikované hematologické vyšetrenie, imunologické a genetické. Otazkou je, v ktorom týždni došlo k potratu, či bola následne realizovaná revízia dutiny maternice, ako ďalej prebiehal váš menštruačný cyklus a nespočetné množstvo ďalších otázok a odpovedí. Nemyslím, že by ste už nemohli otehotnieť, bolo by ale vhodné urobiť kompletné dovyšetrovanie stavu.

Podobné otázky

  • Ovulačne testy

    , Autor: Sestra

    Dobrý večer,
    je v poriadku, ak na ovulačnom teste sú od 6dc do 17dc stále 2 čiarky len sa mení intenzita tej druhej ?
    16dc bola najviac intenzívna (boli obidve čiarky rovnako sfarbené).
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne ovulačné testy veľmi nemusím. Nie je to úplne presný indikátor, častokrát sú aj falošne pozitívne, či negatívne. Plodné dni netrvajú iba jeden deň, preto sa intenzita na ovulačných testoch mení. V jeden deň zvykne byť intenzita najsilnejšia. Pri plánovaní tehotenstva sa však na ovulačné testy nespoliehajte. Vhodné je praktizovať nechránený pohlavný styk najlepšie 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Odsledujte si to.

  • Pichanie v pošve

    , Autor: Marika3108

    Dobrý deň, 19.4. som bola na KET dnes som 5 dpt a od včera večera mávam pichanie v pošve, pred mesiacom som bola na prvom vklade žiaľ neúspešný ale tiež som mávala to pichanie v pošve mám to brať tak že je to príznak toho že sa neujalo? Alebo to nemusi mať s tým súvis ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pichanie v pošve sa zvykne prejavovať pri zväčšovaní sa a prekrvovaní maternice. Je to pomerne časté. Takto skoro sa nedá povedať, či bude vklad úspešný alebo nie. Odsledujte si to. Postupujte podľa lekárov centra asistovanej reprodukcie, kde ste sledovaná a riešená.

  • Výživové doplnky na podporu otehotnenia

    , Autor: Katarína_24

    Dobrý deň pán doktor. Matne si spomínam, že keď som mala dlhodobo problém otehotnieť, môj gynekológ odporučil užívať mne aj manželovi vitamín E 400 I.U. kyselinu listovú 400 mcg a selén a zinok. A naozaj som v krátkej dobe otehotnela. Švagriná má ten istý problém, tak som jej poradila toto. Je to, prosím, správne? Alebo čo odporúčate Vy? Ďakujem pekne za odpoveď, K.S.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užívaním spomínaných doplnkov výživy sa nič nepokazí, príčin, prečo sa švagrinej nedarí otehotnieť však môže byť viacero. Takti sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť, keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, okolnosti, ani ďalšie informácie. Je potrebné, aby švagriná navštívila jej obvodného gynekológa, ktorý sa jej bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Clostilbegyt a progesteron pri žiadnej MS

    , Autor: Nikol.a

    Dobrý deň pán doktor,
    bola som u svojho gyn kvôli meškajúcej menštruácii (posledná 17.2) .. s manželom sa snažíme o bábätko , doktor mi povedal , že mám pcos, vysoké AMH, malo progesteronu , že telo by aj chcelo pracovať , ale vaječníky sú zaspate.. gyn mi dal liečbu clostilom v schéme 2x1tbl od 3dc - 7dc .. problém je ten , že MS nemám , nedal mi vyvolávačku , sliznica nízko , výstelka žiadna .. mám sa tváriť že piatok som bola 1DC a v pondelok nasadiť clostil, čo je podľa mna blbost aj skrz to dávkovanie aj , že si mám len tak bez naozajstnej ms nasadiť lieky ? Ešte k tomu mi ani nenavrhol folikulometriu popri liečbe , dal mi ju na 3mes s tým , že mám prísť až keď po tých 3m alebo keď budú ťažkosti alebo pozit. TT.. Progesteron mám užívať od 16dc do 25dc a následne by mala prísť menstruacia .. Je toto v mojom prípade správny postup ? Ja s ním nie som stotožnena

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, neviem, ako dlho sa snažíte otehotnieť, aké máte výsledky hormonálneho profilu a či vôbec Vám bol na základe toho diagnostikovaný PCO syndróm, ani nepoznám ďalšie výsledky vyšetrení a informácie, či bol vyšetrený aj spermiogram partnera, ... Podľa opisu sa však u Vás jedná pravdepodobne o kombinovaný problém. Neviem, či je daný postup pre Vás ideálny, ale vyskúšať ho na mesiac nemusí byť problém. Či to však bude mať u Vás efekt, ťažko povedať. Ako som už spomínal, bez poznania výsledkov vyšetrení, aj partnera, je tažké sa takto bližšie vyjadriť. Nevylučujem však, že pre Vás bude ideálnejšie navštíviť Centrum asistovanej reprodukcie.

  • Fajčenie

    , Autor: Lub

    Dobrý deň p.doktor, chcela by som sa opýtať či fajčenie až tak ovplyvňuje plodnosť. Môj manžel tomu odmieta veriť. Fajčí 15cigariet denne cca. Po dvoch rokoch som otehotnela ale skončilo to zamcanym portratom v 12TT. Je to už rok. Chodíme na rôzne vyšetrenia. Dva krát mal spermiogram nie až tak v poriadku. Posledný bol v norme. Moje vyšetrenia sú v poriadku. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, fajčenie určite nemá pozitívny vplyv na spermiogram, čo sa týka mužov, ani na celkovú plodnosť, čo sa týka ženy.