Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • nic

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den tak teda nemam ziadnu otazku len vam pisem ako som dopadla.takze tento mesiac nam to nevyslo hoc som mala pocit ze ano tak na moje poducovanie som dnes dostala menzes ako hodinky.:(som s toho poriadne sklamana ale co uz zivot ide dalej a snad sa to podari nabuduce .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nebuďte smutná, viem, že je to pre vás sklamanie ale keď nevyšlo teraz, výjde nabudúce.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Môže žena byť tehotná a mať menštruáciu? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie nemôže. Do 16. týždňa tehotenstva sa však môže vyskytovať špinenie v cyklických intervaloch, ktoré môže pripomínať menštruačné krvácanie a to môže ženu pomýliť. Jedná sa však najčastejšie o implantačné krvácanie, teda tvorbu cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou.

  • Otehotnenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať je možné že žena otehotnie počas menštruácie? Snažíme sa o bábätko chcem sa spýtať ci existuje dáky gél na podporu počatia a v maternici spermie vydržia 5 dní je to pravda ale bez toho že žena sa nemôže sprchovať ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky, ak sa ovulácia prekrýva s menštruáciou, tehotenstvo sa vylúčiť nedá, no je pomerne nepravdepodobné. Ak má žena menštruáciu, krvácajúca maternica s menštruačnou drťou nie je veľmi schopná prijať oplodnené vajíčko. Ak však dôjde k oplodneniu ešte pred spustením menštruačného krvácania, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Neexistuje žiaden gél, ktorý by udržal spermi, najmä nie počas menštruácie. Sprchovanie na to nemá vplyv. Ak má žena nechránený pohlavný styk, po ktorom sa ide osprchovať, tehotenstvu nezabráni. Je to skôr otázka hygieny. Ak sa snažíte otehotnieť, praktizujete nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne a aj napriek tomu sa Vám nedarí otehotnieť po viac ako roku snaženia, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám realizuje potrebné vyšetrenia. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Plodne

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mimo plodnych dní sa nedá vôbec otehotnieť? Skúšame už pol roka a stále nič dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, práve preto je potrebné skúšať nie len počas odhadovanych plodných dní, ale počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Môžete mať posunutú ovuláciu, rovnako tak je možné, že vôbec neovulujete. Polrok snaženia je však krátka doba. Až po roku neúspešného snaženia sa dá konštatovať, že niekde môže byť problém. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Váš obvodný gynekológ Vám vie realizovať hormonálny profil na základe ktorého sa dá zistiť, či ovulujete alebo nie.

  • Plodne

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám menštruáciu minulý mesiac od 3.7 do 7.7 a tento mesiac od 1.8 do 4.8 tak kedy mám plodné dni ?v tých plodných dní je pravda že sa dokážu spermie vydržať v pošve 5 dní? Či je to mýtus? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, väčšinou, za oprimálnych podmienok, spermie vydržia 48 až 72 hodín, nie však v pošve, ale v maternici.

  • Operácia po biochemickom potrate

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor, prosím o radu. Po IVF KET som spontánne potratila v 6tt. V maternici nebol prítomný gestačný vak.
    Ďalší KET po prvom neúspešnom môžem podľa lekára absolvovať hneď po prvej menštruácii.
    V centre asistovanej reprodukcie mi pred KET odporučili odstránenie obidvoch vajcovodov z dôvodu, že sú upchaté. Ako dlho teraz musím čakať, kým budem môcť ísť na odstránenie vajcovodov? Musím čakať na prvú menštruáciu? Ak áno, prečo je to tak?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, odstránenie vajíčkovodov sa dá realizovať prakticky kedykoľvek. Nemusí tam byť limit. Treba si však určiť poradie a priority. Či najprv realizovať odstránenie vajíčkovodov a potom embryotransfer alebo najprv vyskúšať embryotransfer. Vhodné je to prekonzultovať s lekármi centra asistovanej reprodukcie, kde ste sledovaná a riešená, ktorí sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.