Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spondylodiskerne a facetove zmeny LS chrbtice akcentovane v segmente LS/S1 s osteochondr6zou, dorzalny bulging disku zasahujuci az foraminane bilat. spolu s facetovou artr6zou v kontakte s korenmi LS a S1 bilat. dl'a popisu.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem, mozem mat aj prirodzeny alebo iba cisarky porod?Th a LS chrbtice prevazne len minimalne prominencie diskov do spinalneho kanala, zmeny do urovne LS bez vyznamnosti:
    Segment LS/51 - osteochondr6za, dorzalny bulging disku s prominenciou do spinalneho kanala v AP do 4 mm v kontakte s korer'\mi 51 bilat. Sten6za oboch lateralnych recesov a NF aj an podklade facetovej artr6zy v kontakte s korer'\mi LS bilat., periradikularny tuk len minimalne zachovany.
    Facetova artr6za v distalnej polovici LS chrbtice mierne deformuje spinalny kanal dorzolateralne bilat., v rahkom kontakte s duralnym vakom, bez utlaku intraduralne prebiehajucich koreňov.
    Zaver: Spondylodiskerne a facetove zmeny LS chrbtice akcentovane v segmente LS/S1 s osteochondr6zou, dorzalny bulging disku zasahujuci az foraminane bilat. spolu s facetovou artr6zou v kontakte s korenmi LS a S1 bilat. dl'a popisu.
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď je to otázka pre neurológa, ortopéda, či neurochirurga, myslím si, že u Vás bude preferované vedenie pôrodu plánovaným cisárskym rezom.