Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Rizikove tehotenstvo

    , Autor: Patricia92934

    Dobry den.Chcem sa opytat ked som dvanastom tyzdni mozem pit sumive tablety magnezium.vymeni listok k internistovi mi dala vcera gynekologicka.lekarskej sprave mam napisane telesne setrenie je to myslene tak ze ziadne tazske veci dvihat.co sa tyka tlaku mohla som podedit ked moji rodicia maju problemy s tlakom.alebo to mohlo byt preto vyssi tlak ze som pila ranajkovu kavu.dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžete piť šumivé magnéziové tabletky. Pod telesným šetrením sa myslí nepremáhať sa. V 12. týždni tehotenstva sa o preeklampsiu nejedná, takže ak mávate vyššie hodnoty tlaku krvi, je to pravdepodobne počínajúci vysoký krvný tlak, ktorý bude potrebné liečiť. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, výsledky, vyšetrení, ani nálezy, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • Rizikove tehotenstvo

    , Autor: Patricia92934

    Dobry den prajem.som v 4mesiaci tehotenstva.chcem sa opytat ci mozem radler citron a mata.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, Radler 0.0 môžete v primeranom množstve aj v tehotenstve.

  • Rizikove tehotenstvo

    , Autor: Patricia92934

    Dobry vecer prajem.Od 2rokou som epilepticka.som.tehotna a som 12tyzdni.krv a moc su poriadku.Dnes som bola v poradni a sestricka mi namerala tlak 139/101.a na druhy pokus 153.ked mi merala druhy krat tlak tak pocas merania som sa smiala.mohlo sa stat ze tlakomer zle ukazal?a ked idem domou tak chodim po schodoch.Ked lezim v posteli tak citim take steklenie.A neurologicka mi do lekarskej spravy napisala acidum folicium neviem naco sa to pouziva.Som.aj alergicka na Biseptol.Poradite mi.Prajem pekny zvyšok večera.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže sa ešte v 12. týždni preeklampsia neprejavuje, príčin zvýšeného tlaku krvi môže byť viacero. Určite to netreba podceňovať, nemáte mať čo taký tlak. Takto sa Vám však k okolnostiam merania tlaku krvi, ani celkovo bližšie objektívne vyjadriť neviem. Ak budú pretrvávať aj naďalej vysoké hodnoty tlaku krvi, je potrebné navštíviť internistu, či kardiológa, ktorý Vám na základe vyšetrení a zistení nasadí potrebnú liečbu.