Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,366 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Masáž

    , Autor: PrimaT

    Dobrý večer,
    chcela by som sa opýtať, že po akom čase je možné ísť na masáž chrbta po sekcii? Ak bola sekcia pred 4 týždňami už sa môže ?
    ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti sa odporúča relaxačné procedúry realizovať po skončení šestonedelia, čo je 6 až 8 týždňov od pôrodu. Ak však nemáte žiadne ťažkosti, nemusíte čakať až na koniec šestonedelia.

Podobné otázky

  • aniball pri rizikovom tehotenstve

    , Autor: wendy260

    Dobry den, chcela by som sa opytat ci doporucujete cvicit s balonikom Aniball pred porodom zenam, ktore maju skrateny krcok maternice (na cca 1cm v 36.tyzdni). Alebo v takychto pripadoch staci masaz hradze ako priprava na porod? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte bolesti, a krčok je skrátený, ale uzavretý, môžete používať Aniball, ale až od ukončeného 36. týždňa tehotenstva.

  • Aniball pri spotrebovanom krcku

    , Autor: eleyna

    Dobrý deň pán doktor, som v 36tt+2, na poradni mi dr. napísal CS 6, slovne povedal - spotrebovany makky krcok a otvorenie na myslim ze 1 prst (dovtedy som mala CS2) . Plánovala som pouzivat Aniball od 37tt... Teraz neviem, ci v mojom prípade môžem alebo by to mohlo vyvolat porod... Moj dr. mi tiez povedal, ze aj keby vyvolal aniball porod, tak to nevadi, ale ja by som bola radsej keby dieta ešte aspon tyzden vo mne zostane a ja aspon nieco s aniballom nacvicim... Dakujem za nazor. Pripadne masaz hradze by som aplikovala aspon...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste v týždni tehotenstva, kedy už rodiť môžete a nebude sa jednať o predčasný pôrod. S takýmto nálezom viete vydržať aj dva týždne. Cvičiť s Aniballom môžete. Pôrod to nevyvolá.

  • Aniball a opakocané krvácanie

    , Autor: zizzi

    Dobrý deň, pán doktor, chcela by som sa opýtať na používanie Aniballu, ak pri ňom krvácam. Najprv som nekrvácala, a odkedy si pichám Clexane tak je to na bežnom poriadku takmer. Už som krvácala 2x slabo a hneď to ustálo, (po vyšetrení dr šlo len o prasknutie cievky) včera už silnejšie, čo je pre mňa sklamaním, že to bolo pri obvode 23cm, bolesť nebola žiadna. Boli sme aj na pohotovosti, ale všetko je ok. Do pôrodu mám 5 dni a som z toho znepokojená, že ma to krvácanie brzdí. Ako postupovať v takomto prípade? Nahradiť radšej cvičenie s Aniballom masážou hrádze? Kŕčok zpred 2 dní je: 1cm, semisakrálne, v celom rozsahu pre prst pootvorené, tuhé. Ďakujem Vám za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aplikáciou nízkomolekulárneho heparínu máte redšiu krv, to znamená, že aj v prípade poranenia malých cievok a kapilár sa môže vyskytnúť špinenie alebo slabé krvácanie. Ak sa u Vás vyskytuje krvácanie pri každom cvičení, záleží od intenzity, ale efekt to asi už nebude mať. Ak máte nafúkaný obvod 23 cm, za niekoľko dní sa objem rapídne nezväčší, aj vzhľadom k nutnej opatrnosti pri cvičení s Aniballom. Masáž hrádze môžete vyskúšať tiež. Ak máte vypočítaný termín pôrodu o 5 dní, neznamená to, že aj porodíte o 5 dní. Môže sa to spustiť prakticky kedykoľvek, rovnako tak môžete aj prenášať.

  • masaz hradze

    , Autor: lucka-152

    Dobry den,
    mozem realizovat masaz hradze mesiac pred terminom porodu ak mam pozitivneho streptokoka (SAG)?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príprava hrádze na pôrod s pozitivitou Streptococcus agalactiae nesúvisí. Jediným rozdielom je to, že od príjmu na pôrodnú sálu pri rozbehnutej kontrakčnej činnosti budú až do pôrodu podávané antibiotiká. Môžete kľudne realizovať masáž hrádze, ale s obozretnosťou, aby nedošlo k poraneniu pošvy. Dobré skúsenosti máme s Aniballom.