Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vyvolávanie pôrodu po IVF

    , Autor: Ellie1209

    Dobrý deň,

    Som po IVF. Palpačne uterus normotonus, hrdlo 0,5cm, centralizuje, pre prst voľne otvorené, presiakle, hlavička nalieha na panvový vchod, PV netecie, vak vĺn zachovaný, kontrakcie 0. Plod je v poriadku, ja som takisto bez akýchkoľvek ťažkosti. Bolo mi odporúčané dohdonuť sa na vyvolávaní pôrodu (vraj prostaglandinmi) ostávajú mi 3 dni. No sama neviem zhodnotiť, čo je vhodné. Alebo je vhodné prirodzene vyvolávať pôrod nechráneným stykom aj napriek tomu, že mi už 3 týždne odteká hlienová zátka?

    Ďakujem za Váš názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste už v termíne pôrodu, môžete mať nechránený pohlavný styk za účelom prirodzeného dozretia pôrodných ciest vplyvom ejakulátu obsahujúceho prostagladíny. Nález na pôrodných cestách máte priaznivý, takže sa dá realizovať indukcia pôrodu použitím prostaglandínov. Ak je všetko v poriadku, rozhodnutie je na Vás. Nepoznám všetky informácie, ani USG nálezy, výsledky biometrie plodu, ... Najvhodnejšie je sa poradiť s vyšetrujúcimi lekármi, ktorí poznajú všetky informácie a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť.