Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie v sestonedeli

    , Autor: Tama244

    Dobrý deň, som 5 týždňov po druhej sekcii. Špinenie prestalo úplne asi na 2-3 dni po mesiaci od sekcie. Asi tak dva týždne po sekcii som už bola bez bolesti. Dva dni dozadu som však začala krvácať tmavo červenou/jasno červenou krvou (ako kedy). Súčasne ma opäť začala bolieť a štípať vnútorná rana a začala som mať také slabšie menštruačné bolesti. Môže ísť už o menštruáciu? Resp je takéto znovu krvácanie ok? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky sa môže jednať aj o menštruáciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde bol cisársky rez realizovaný.

Podobné otázky

  • Krvácanie v šestonedelí

    , Autor: MariV

    Dobry deň,
    som 5 tyzdnov po pôrode. Posledné dva týždne som mala veľmi slabé krvácanie / spinenie každý deň. Dnes - presne na piaty týždeň od pôrodu, som začala viac krvácať jasnou krvou. Kojim každé 2-3 hod. Mohla by to byť aj menštruácia? Je potrebné ísť hneď na kontrolu alebo stačí počkať do ukončeného šestonedelia? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať aj o prvú menštruáciu od pôrodu. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti a krvácanie je primerané, stačí navštíviť gynekológa po 6 - 8 týždňoch od pôrodu. Odsledujte si to.

  • Krvácanie v šestonedelí

    , Autor: Romana91

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa spýtať jednu vec,ktorá má znepokojuje. Som po druhom pôrode tri týždne. Porod bol cisársky rez. Všetko prebiehalo bez komplikácií. Krvácanie bolo prvé tri dni silnejšie no postupne sa intenzita znižovala a dva týždne po pôrode už bolo len také slabé a skôr hnedé no posledných pár dní je opäť červené. Nie je toho veľa,ide skôr o normálne krvácanie,niekedy je slabšie. Silnejšie sa objaví len po kojeni. Synček je plne dojceni. Kojim ho každé dve až tri hodiny no v noci sú prestávky dlhšie. Všade na internete som čítala,že už by som tri týždne po pôrode krvácať nemala. Preto som svoj problém konzultovala aspoň cez telefón s lekárom a on ma ubezpečil,že je to v poriadku. Ale ak by som veľmi krvácala alebo mala zrazeniny,tak mám prísť. No ja som taký neveriaci Tomáš a potrebujem si to overiť či je to naozaj po troch týždňoch ešte normálne mať krvavé ocistky? Nic iné má vôbec neboli,občas ma pichne v jazve,ale inak nic. Ešte ma napadla jedna vec a neviem či súvisí s krvácaním,no dva týždne po pôrode som dostala teploty a zápal prsníka, našťastie hneď po dni mi to všetko prešlo. Budem teda vďačná za vašu odpoveď. Ďakujem a pekný večer

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste šestonedielka, špiniť ešte môžete, hlavne počas a po kojení. Nemusíte sa znepokojovať. Ak bude špinenie alebo krvácanie pretrvávať viac ako 8 týždňov, alebo v prípade nejasností alebo ťažkosti, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • krvácanie v šestonedelí

    , Autor: nufina

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať - som 26ty deň po pôrode cisárskym rezom a už druhý deň krvácam čerstvou krvou - priebežne počas celého dňa, no je to iba malé množstvo. mám aj nepravidelne slabučké bolesti v podbruší. Predtým som mala dvoj - troj dňovú pauzu v odchádzaní očistkov. Na menštruáciu mi to príde skoro, aj príliš slabé a myslím, že očistky to už nie sú. Je to v poriadku, či mám radšej navštíviť lekára? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    môže sa jednať i o menses.Ak by však ťažkosti pretrvávali radšej navštívte lekára, ak máte pocit, že by sa o menses nemalo jednať.
    S pozdravom