Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cvicenie po SC

    , Autor: Asti

    Dobry den, som 18 tyzdnov po akutnej sekcii (nepostupujuci porod). Brala som potom ATB, nakolko sa mi jazva zapalila. Teraz uz je vsetko ok, bolesti nemam, len mam necitlive okolie rany, ale brusne svaly uz viem normalne pouzivat. Mozem podla Vas do cvicenia uz zaradit aj tzv planky? Resp mozem uz cvicit bez obmedzeni? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, postupne môžete zaťažovať celé telo. Necvičte však nasilu.

Podobné otázky

  • Cvicenie po SC

    , Autor: Asti

    Dobry den, som 10 tyzdnov po akutnej sekcii. Rana sa mi zapalila, preliecena som bola atb. Nemam uz ziadne bolesti, akurat sa mi zvlastne "pouzivaju" brusne svaly, neviem to blizsie opisat. Na kontrole po sestonedeli bolo vsetko OK. Chcem sa spytat na Vas nazor ohladom cvicenia. Bola som zvyknuta robit vysokointenzivne cvicenia a rehab na krize. Teraz zacinam pozvolne ale vsade citam co nesmiem cvicit po sekcii - takmer nic a to ma trochu matie. Mozem podla Vas uz pomaly zacat nabiehat na normalne cviky, s vyskokom, planky a podobne? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nastali počas šestonedelia komplikácie v zmysle zapálenia operačnej rany, je vhodné opatrne začať s cvičením. S vysokointenzívnymi cvičeniami by som ešte počkal aspoň mesiac. Ak sa cítite dobre, nemáte žiadne ťažkosti a rana je vyhojená, postupne môžete začať s jednoduchšími cvičeniami.