Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hnedý výtok

    , Autor: AnitaK

    Dobrý deň
    Dnes ráno som si všimla že mám hnedý výtok. Som 39.tt nemám okrem toho žiadne ťažkosti. Avšak som mala pozitívny test streptococca neviem či môžem počkať do pondelka - vtedy mám poradňu alebo ísť hneď teraz na pohotovosť. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že sa u Vás postupne uvoľňuje hlienová zátka. Nemusíte sa obávať. Ak sa nejedná o krvácanie, odsledujte si to. Podľa mňa stačí realizovať tehotenskú poradňu dľa plánu. Samozrejme, ak sa Vám niečo nezdá, navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť, skôr.

Podobné otázky

  • Začínajúci pôrod?

    , Autor: Lilly30

    Dobrý deň, som prvorodička, v 39t., v noci som začala pociťovať mierne kŕče pripomínajúce menštruačnú bolesť, všimla som si tiež žltohnedý výtok s prímesou krvi. Kŕče mi ostávajú, ale zatiaľ sa nestupňujú, zajtra idem na ozvy a vyšetrenie, nemusím sa obávať a môžem vyčkať do zajtrajška? Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte pravidelné kontrakcie, nekrvácate, ani Vám neodteká plodová voda, stačí aj zajtrajšie vyšetrenie. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • Hnedý vytok

    , Autor: Tama244

    Dobrý deň, som takmer 8 týždňov po druhej akútnej sekcii, plne dojčím. Čistila som sa mesiac, potom dva dni nič a následne 10 dní krv (tmavá, jasná, niekedy to malo formu ako prvé krvavé ocistky). Krvácanie skončilo presne 6ty týždeň po pôrode. Po piatich dňoch mi zase prišiel hnedý výtok a trvá už sedem dní (raz tmavý niekedy až čierny, inokedy zase bledý..). Asi od tretieho týždňa po sekcii ma mierne pobolieva podbruško, striedavo ide ako keby o menštruačnú bolesť, tupú a pálivú bolesť. Na pár dní mi začalo v pošve svrbenie a štípanie, ktoré sa neskôr stalo menej intenzívnym, v tehotenstve som bola 3x preliecena na baktérie ecoli. Opäť má tiež začala bolieť aj vonkajšia jazva, je to taká rezavá a pulzujúca bolesť. Je to normálny stav po druhej sekcii? Po prvej sekcii som po dvoch týždňoch nemala žiadne ocistky ani bolesti..

    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čo sa týka špinenia, či krvácania po ôsmich týždňoch po sekcii, je možné, že sa Vám dostavila menštruácia. Šestonedelie trvá osem týždňov. Čo sa týka bolestí, iba na základe opisu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menstruacia po pôrode

    , Autor: Nickyy

    Dobrý deň . V pondelok to bude 8 týždňov od pôrodu a chcem sa opýtať bola som na kontrole v šestonedelí a mala som v poriadku maternicu , maternica sa mi stiahla a bola čistá. 6.12 mi skončilo sestonedelie a 4.12 som trocha krvacala tak tri dni. Potom bolo týždeň a pól kľud a dnes znova som začala špiniť taký hnedý výtok čo to môže byt? Mám zavolať gynekológovi ? Ďakujem za skorú odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o spúšťanie ovulačného a menštruačného cyklu. Spomínané trojdňové špinenie mohlo byť ovulačné špinenie. Po pôrode sa menštruácia môže spúšťať individuálne a nepravidelne. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor: Mirqa

    Dobrý večer chcem sa opýtať som v 38 tt a mám už druhý deň taký hnedý výtok nie je toho veľa ale zapácha to .... Je to ok ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o hlienovú zátku z krčka maternice, nemala by ale zapáchať, preto odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí navštíviť zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.