Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Korona

    , Autor: Kimimela

    Dobrý deň,
    dnes som sa dočítala, že už aj v Šaci sa bude testovať na Covid-19 a som trochu znepokojená - v článku sa uvádza, že ak pacient neprejde cez triage, pošlú ho na odbery - lenže triage sa vykonáva vovnútri, v uzavretom priestore, takže sa kľudne môže stať, že predo mnou bude čakať nakazený pacient. Keď som šla na poradňu, musela som prechádzať po chodbe okolo "červenej zóny" pre pacientov s Covid..aký má potom zmysel oddeľovať vchody ? Píšem za viaceré tehotné, ktoré sa obávajú, že sa cestou na poradňu nakazia. Snažíme sa dodržiavať všetky opatrenia a nikam nechodíme, len aby sme neohrozili bábätko a seba a tieto návštevy poradní sa nám teraz zdajú obzvlášť riskantné. Viete nás nejako uistiť, že riziko nákazy je minimálne ? Ďakujem za odpoveď !

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v najbližších dňoch sa bude meniť organizácia aj spôsob, ako aj miesto vykonávania triage. Červená zóna začína až za spomínanými dverami s označením Červenej zóny. Coronavirus sa nešíri vzduchom. Ak bude mať každý človek nasadené ochranné osobné pomôcky, nenakazí sa. Pred nemocnicou sa v týchto dňoch postavili stany, kde bude prebiehať triage ako aj testovanie. Sledujte usmernenia a dodržujte pokyny pred, ako aj v areály nemocnice.