Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,936 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Problem

    , Autor: Dana

    Dobry den
    Prosim Vas som po sekcii 10 dni a myslim ze takmer od zaciatku pocitujem dyskomfort - neviem ci je to palenie alebo svrbenie. Je mozne pouzit rosalgin vyplach a multigyn actigel aj ked krvacam? Pripadne canesten krem? Su to vsetko lieky bezpecne aj ked kojim? Pripadne mi viete poradit nieco ine?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Canesten krém alebo aj Multi-Gyn ActiGel použiť môžete, ale teraz nebudú mať lokálne pôsobiace lieky veľký účinok, nakoľko sa z pošvy všetko odplaví. Výplachy teraz nepoužívajte. Ak budú ťažkosti pretrvávať, je možné realizovať výter z pošvy aj napriek prítomným očistkom. Vyskúšať môžete uživať aj Wobenzym.

Podobné otázky

  • Sekcia

    , Autor:

    Dobrý deň, neurologicka mi prednedávnom doporučila pôrod sekciou. Mám herniu diskov v krížovej oblasti, pred dvoma týždňami som bola aj seknuta, ledva sa hybem, bolesť mi vystreluje aj do nôh aj do bedier. Mám problém aj pri chôdzi aj pri sedení. Taktiež mám neurogenu tetaniu, ktorá sa v poslednej dobe zhoršila. Som v 37tt a môj gynekológ začal spochybňovať rozhodnutie mojej neurologicky a domnieva sa že sekcia nebude nevyhnutna. Začínam byť z toho dosť v strese keďže neviem na čom som a neviem sa poriadne spsychicky pripraviť. Myslíte si že rozhodnutie gynekológa je adekvátne, keď neurológ doporučil sekciu ?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iná, ako gynekologická indikácia, je relatívny. Samozrejme, nie sme neurológovia a nepoznáme všetky výsledky a nálezy. Nie každá neurologická diagnóza automaticky predurčuje pôrod sekciou. Tetánia napríklad nebráni spontánnemu pôrodu. Ak ste však po operácii alebo pred operáciou chrbtice alebo spontánnym pôrodom by sa neurologický nález výrazne zhoršil, je vhodné voliť pôrod cisárskym rezom. Ak Váš neurológ napísal odporúčanie pôrodu cisárskym rezom, vo väčšine zdravotníckych zariadení to rešpektujú.

  • Popôrodné problémy

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, chcela som sa opýtať na Váš názor, nakoľko moja gynekologička nemala záujem riešiť môj problém. Rodila som pred troma mesiacmi a pôrod bol veľmi komplikovaný. Mala som vnútorné aj vonkajšie poranenia. Šitie bolo podľa mňa zanedbané, nakoľko mi praskli nejaké stehy (pri kontrole ešte v pôrodnici mi bolo povedané, že všetko je v poriadku) a mám pocit, že som ostala veľmi otvorená. Ako som vyššie spomenula, gynekologička v tom problém nevidí. Mám aj bolesti pri pohlavnom styku, v oblasti, kde boli jazvy. Do budúcna už neplánujem rodiť. Chcela som sa opýtať aký je ďalší postup, cviky, plastická operácia... Za odpoveď vopred ďakujem. Prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez videnia nálezu je veľmi ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Predpokladám, že poranenia sú už vyhojené. V niektorých prípadoch trvá úplné vyhojenie aj pol roka. Skúste si do pošvy aplikovať Cicatridina čapíky. Do úvahy by ešte prichádzala laseroterapia (vulvo-vaginálna rejuvenizácia). Keďže ale nemám skúsenosti s týmto druhom liečby, neviem sa Vám bližšie vyjadriť. Samozrejme, existuje tiež viacero cvikov (Kegelove cviky) na úpravu drobných anatomických odchýlok po pôrode, ktoré mnohým ženám pomohli, či sú ideálne aj pre Vás, Vám však takto neviem povedať.

  • Menštruácia

    , Autor:

    Dobrý deň prajem. Prosím vás chcela by som sa opýtať, pred dvomi týždnami som bola na kontrole po šestonedelí. Dr. nevidel žiadny problém povedal, že je všetko v poriadku. Poznamenal len, že do pár dní sa objabí menzes. No ten stále neprišiel. Prosím vás o radu, či mám ísť opäť k dr alebo počkať.(nekojím) Bolesti v podbrušku boli ale nič extra. Ďakujem krásne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po skončení šestonedelia je obnova menštruačného cyklu individuálna. Lekár zhodnotil blížiaci sa menzes pravdepodobne na základe výšky sliznice maternice. Nemusí však striktne dôjsť k spusteniu menštruácie. Nemusíte sa obávať, lekára navštíviť nemusíte, ak nemáte žiadne ťažkosti. Odsledujte si to.

  • Nadvaha a epidural

    , Autor: Kvietok123

    Dobry den, mam 106 kg a 165 cm a som v 29. tyzdni a asi do porodu este mozem pribrat a chcem sa opytat ci to je pravda ze sa epiduralka nemoze podat obeznym zenam a preco? Nemam ziadne zdravotne problemy. Srdce mam v poriadku a ani s tlakom nemam problemy. Cukrovku nemam. Obcas mi len nohy opuchaju ale nic hrozne.
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podávanie epidurálnej analgézie je v kompetencii anesteziológa, ktorý musí posúdiť vhodnosť aplikácie epidurálnej analgézie.

  • Vazocardin

    , Autor:

    Vážený pán doktor,
    pred pár dňami som predčasne porodila v 31 tt. Dietatko sa drží,no ja som začala mať problémy.V tehu som brala Salbutamol + Isoptin na udržanie tehu (uvoľnenie maternice) a ma to svoje následky. Teraz mi bol naordinovaný Vazocardin na srdiečko. Myslíte,že môžem dojčiť a hlavne dojčiť tak malé babenko? Laktacia sa mi pekne rozbehla.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas užívania Vasocardinu by kojenie malo byť prerušené. Keďže ste predpokladám hospitalizovaná, odporúčam sa v prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností informovať u personálnu, ktorý najlepšie pozná všetky Vaše výsledky, ako aj výsledky novorodenca.