Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,806 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Problem

    , Autor: Dana

    Dobry den
    Prosim Vas som po sekcii 10 dni a myslim ze takmer od zaciatku pocitujem dyskomfort - neviem ci je to palenie alebo svrbenie. Je mozne pouzit rosalgin vyplach a multigyn actigel aj ked krvacam? Pripadne canesten krem? Su to vsetko lieky bezpecne aj ked kojim? Pripadne mi viete poradit nieco ine?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Canesten krém alebo aj Multi-Gyn ActiGel použiť môžete, ale teraz nebudú mať lokálne pôsobiace lieky veľký účinok, nakoľko sa z pošvy všetko odplaví. Výplachy teraz nepoužívajte. Ak budú ťažkosti pretrvávať, je možné realizovať výter z pošvy aj napriek prítomným očistkom. Vyskúšať môžete uživať aj Wobenzym.

Podobné otázky

  • Klystir a crohn

    , Autor:

    Dobry den, pan Kelij,

    Blíži sa mi pôrod a dostávam od dievcat co teraz rodili info., ze napriek infu. Na webe, ze sa klystir nepodáva sa podáva a veľakrát bez opytania.

    Hlodá mi to v hlave, pretoze mam Crohnovu chorobu a posledne dva roky ma trapi prave konečník, kde som mala donedávna zápal a fisuru. Ak by sa stalo, ze mi ho silou mocou budu chciet dat, je to pre Mma bezpečne?

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď je klystír štandardne využívaný, bez Vášho súhlasu Vám ho nikto nepodá. Môžete ho kľudne odmietnuť. Klystír je často používaný v liečbe či už ulceróznej kolitídy alebo Crohnovej choroby, negatívny vplyv na to nemá. Ak ale máte alebo ste donedávna mali problémy, či komplikácie s konečníkom, môžete klystír odmietnuť.

  • Granulom -dive maso

    , Autor:

    Dobry den prajem, bola som na kontrole po sestonedeli a doktor mi povedal, ze sa mi vytvoril maly granulom a ze sa odstranuje len v pripade, ze by mi robil problem. Je mozne, ze to este niekedy odpadne, alebo mi to uz ostane dozivotne? Nachadza sa hned na ziaciatku posvy, pri rane po siti. Dakujem za odpoved a prajem pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť ľavej strany panvy

    , Autor: Matulka_C

    Dobrý deň mám 2 týždne po pôrode a veľmi ma bolí ľava strana panvy ako su kríže nedokážem sa na tú ľavu nohu postaviť keď idem po schodoch vždy ma “zaláme” akoby v krížoch je to neskutočná bolesť aj pri zdvíhani sa z postele a zapieraní sa na tú stranu. Prosím viete mi poradiť čo mi môže pomôcť mám pocit že to nikdy neprestane a nedokážem sa starať o synčeka . Som zúfala z toho

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem objektívne vyjadriť. Môže sa jednať o ortopedický, či neurologický problém, ale myslieť treba aj na cievny problém. Kostrč sa po pôrode vracia naspäť, čo môže žena pociťovať ako mierne bolesti v krížoch, nemala by to byť bolesť iba na jednej strane. Mohlo Vás seknúť v krížoch. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné realizovať aj neurologické, či ortopedické vyšetrenie.

  • Druha sekcia

    , Autor: LuciaV

    Dobry den, chcela by som sa opytat vzhladom na vrodene neurologicke vady ( spina bifida aperta) a stupnujuce bolesti pocas tehotenstva mi bola odporucena sekcia (september 2018) v celkovej anesteze vzhlasom aj na velmi krivu chrbticu. Prebehla bez problemov aj hojenie holo v poriadku.
    Teraz som druhy krat tehotna, bolesti sa mi zacinaju pridruzovat znova, chcela by som sa opytat ci je potrebne znova odporucenie od neurologa na vykonanie sekcie alebo uz nie a bude stacit, ze uz raz sekcia vykonana bola.

    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tomto prípade je u Vás už gynekologická indikácia - stav po cisárskom reze, preto nie je potrebná neurologická indikácia.

  • Pôrod

    , Autor:

    Dobrý deň .chcela by som sa opýtať 28.5.2021 som predčasne porodila 28tt 570g dievčatko cisárskym.moj druhý predčasný pôrod,oba cisárske.Dna 29.5.2021 som odišla z nemocnice . Do teraz bolo všetko v poriadku no zrazu mám bolesti podbrušku a brucho ako kebyže som tehotná....celé tehotenstvo som mala 82.5 kg potom som schudla na 76kg .Chcem sa opýtať či môžem byť znovu tehotná,keďže s priateľom máme radi sex začali sme dosť skoro ....asi týždeň dva po cisárskom ale veľmi opatrne....dávame si pozor aby som znovu neotehotnela aj keď ešte chcem ďalšie dieťa ale viem že maternica potrebuje viac času.Mozem otehotnieť aj s "kvapkami lásky"????alebo to môže byť iný problém a mala by som nastivit svojho gynekológa?Jazvu mám zahojenu no sem tam má ešte páli,boli a cítim také akoby ťahanie na ľavú stranu ako keď som mala ešte stychy.co mám robiť?mám s aby že sme niečo s partnerom pokazili? Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, šestonedelie, ani obdobie kojenia nie je antikoncepcia, takže ak ste mali nechránený pohlavný styk, otehotnenie sa vylúčiť nedá. Ak máte v anamnéze už dva cisárske rezy, otehotnenie ani nie dva mesiace od operácie by bolo extrémne rizikové. Maternica sa po výkone hojí šesť mesiacov, preto sa odporúča otehotnieť najskôr rok až rok a pol od výkonu. Takto sa Vám k príčine ťažkostí neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.