Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tromboza a porod

    , Autor: Zuzkasofinka

    Dobry vecer. Chcela by som vediet Vas nazor ako by som mala porodiť normalne alebo cisárskym rezom. Rok 2014 narodil sa mi chlapček v 37tt predčasne a museli ho kriesiť lebo nedychal. V obdoby šestonedelia sami objavili zápal žil na ľavej nohe. Rok 2015 som opäť otehotnela a už počas tretieho trimestra sa mi opäť objavili na ľavej nohe tromboza. Môj gynekolog to prehliadol nemala som žiadnu liečbu ani žiadne vyšetrenia na hematologii proste nič. Tak som išla na pohotovosť a tam mi zistili čo mi je. Bola mi nasadena liečba a riešilo sa ako porodit. A moja otazka znie normalne alebo cisarskym rezom. Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, trombóza je stav, ktorý treba riešiť. Nepoznám však všetky okolnosti a z Vášho opisu mi nie je jasné či ste tehotná a v ktorom týždni. Trombózu dolnej končatiny treba určite riešiť, ale nie je indikáciou k ukončeniu tehotenstva cisárskym rezom.