Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • krvacanie po šestonedelí

    , Autor: odbornik6

    dobrý deň,chcela by som sa opýtať na krvácanie po porode,som 8týždnov po druhom porode,šestonedelie bolo normálne,ale ked sa mi skončilo na 5den som začala opät krvacat,myslela som že je to menzes,to trvalo 5 dni a teraz opäť na 5 den mam slaby výtok ružovej farby a vobec neviem čo to je,u lekara som ešte na kontrole nebola,pretože som čakala kym mi skončí to prve krvacanie a teraz ma lekar dovolenku,neviem čo to može byť,občas ma aj pobolieva brucho ako pri menzese a ešte k tomu aj plne kojim,skoro kazde dve hodiny.
    Dakujem vopred za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    kým sa menses po šestonedelí nastaví a ustáli, môže spočiazku dochádzať k výkyvom, napr. špineniu.
    Zatiaľ by som vyčkala, ak sa nejedná o silné krvácanie, kt. by neustávalo, počkajte a následne navštívte vašu lekárku na kontrolu po šestonedelí, ona vám skontroluje i sliznicu maternice UZV a budete múdrejšia.
    S pozdravom

Podobné otázky

  • Krvacanie po sestonedeli

    , Autor: Apolenkka

    Dobry den,
    Som 10 tyzdnov po vyvolavanom VEX porode, nekojim, uz som mala aj menzes a teraz asi 10 dni po menzese som zacala zase spinit, bolia ma aj krize, trva to treti den.
    Je to normalne ci si mam u gynekologicky ziadat skorsi termin?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa však jednať o patológiu. Odsledujte si to.

  • Krvacanie po sestonedeli

    , Autor: lussinda

    Dobry den.
    V auguste som prirodzene porodila dcerku. Poporodne krvacanie prestalo priblizne po 4-5 tyzdnoch. Absolvovala som kontrolu po sestonedeli kde bolo vsetko v poriadku.
    Avsak par dni po tejto konrole som zacala slabo krvacat (ruzova/jasnocervena farba).
    Myslela som si ze by to mohla byt prva poporodna menstrucia - aj ked dcerka je plne kojena - ale po 2 dnoch toto prestalo a zmenilo sa na slaby obcasny vytok.
    O co by mohlo ist?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevylučujem, že sa môže jednať aj o prvú menštruáciu po pôrode, ktorá môže byť aj takejto slabej intenzity a trvania, nakoľko ešte kojíte. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujete si to. pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie po šestonedelí

    , Autor: Marienka1994

    Dobrý deň,
    Som 7 týždňov po druhom pôrode. Pri pôrode sa vo mne roztrhla placenta, tak mi robili aj kyretáž. Následne som krvácala normálne, neskor to prešlo do špinenia a po 4 týždňoch to prestalo. O týždeň na to sa mi krvácanie vrátilo a krvácam až doteraz, nie je to silné krvácanie, ale ide o čerstvú krv. Môžem takto dlho krvácať, aj keď to krvácanie nie je silné? Je možné, že ma po pôrode zle vyčistili? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, šestonedelie trvá 8 týždňov. Ak ste prestali špiniť a po čase sa špinenie, či krvácanie opäť vrátilo, je možné, že sa jedná aj o menštruáciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie po šestonedelie

    , Autor: Niccole_9

    Dobrý deň prajem.
    Mam taky problém, skončilo mi sestonedelie a hneď potom som dostala menzes. Trval asi 7 dní a bolo to viac menej silné krvácanie ale bez bolesti. Potom bolo pár dní všetko v pohode, dnes som na wc objavila ako keby hrču pri pošve, mala by to byt taka mala gulicka po prirodzenom pôrode kde ma zasivali a zdá sa mi ze sa mi zväčšila a z nej krvacam. Je to v poriadku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto bez videnia nálezu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné gynekologické vyšetrenie. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie po šestonedelí

    , Autor: Zuzka223

    Dobrý deň chcem sa spitat som po 2 cisárskom reze a už mi skončilo sestonedelie dostala som svoje dni ktoré mi trvali 8 dní ale také poriadne silné krvácala som ako po pôrode ani pôrodné vložky mi nestačili na to krvácanie potom som mala 2 dní pokoj potom som dostala zase ale už také miernejšie tie mi trvali 3 dní potom som mala pokoj zas 2 dní potom som dostala zas na 2 dní a teraz som mala tiež ale len troška krvi ale takej ruzovkastej slabej farby vedeli by ste mi poradiť čo to je syn sa mi narodil 21.10.2020 cisárskym rezom.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak kojíte, môže mať prvá menštruácia po pôrode rôzny charakter, aj intenzitu, či dĺžku. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.