Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,108 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Poloha KP

    , Autor: psychee

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, som v 38tt a bábätko je otočené KP. Je možnosť, že sa ešte otočí, alebo mám rijať rady doktorov a ísť na cisársky rez.
    Veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pravdepodobnosť, že sa dieťatko ešte otočí je veľmi malá ale vylúčiť sa to samozrejme nedá. Je však možné počkať ešte pár dní a rozhodnúť sa až v čase termínu pôrodu.

Podobné otázky

  • Pôrod poloha KP

    , Autor: catherine

    Dobrý deň,
    Prosím o radu, končím 36 týždeň a polohu dieťaťa (chlapec) mám stále KP. Zatiaľ to so mnou žiadny pôrodník nekonzultoval, tak neviem čo mám čakať. Ale v prípade, že má budu tlačiť do spontánneho pôrodu, mám právo sa v tomto pripade domáhať sekcie? Nechcem rodiť KP prirodzene kvôli všetkým rizikám čo to obnáša. Som druhorodicka, prvý som rodila spontánne. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na tehotenské poradne v nemocničnom zariadení sa väčšinou začína chodiť po ukončenom 36. týždni. Asi na väčšine pracovísk sa pri polohe KP u chlapcov indikuje primárny cisársky rez. Nebojte sa pýtať vyšetrujúcich lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde plánujete rodiť.

  • Poloha KP

    , Autor: Beba1

    Dobrý deň, som v 35 tt (prvorodička) a čakám dievča.
    Bábätko je v zložitej polohe KP v podstate od začiatku. Lekár mi oznámil že o 2 týždne ma odošle do nemocnice, aby sa vyjadrili ako viesť pôrod. Chcela by som sa spýtať, či môžem odmietnuť prirodzený pôrod alebo je to len na rozhodnutí lekárov danej nemocnice? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od zdravotníckeho zariadenia, ktoré sa riadi akými postupmi. Sú pracoviská, kde je poloha zadočkom u prvorodičky riešená pôrodom cisárskym rezom, niektoré pracoviská preferujú spontánny pôrod.