Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Su krcove zily v posve dovodom na sekciu?

    , Autor: molkogurl

    Dobry den,
    v oktobri 2010 som mala porod sekciou v plnej narkoze. Dovodom bolo 11dnove prenasanie po termine a vobec som sa neotvarala ani po liekoch podanych v porodnici. Plod bol velky, maly mal 4100g a 54cm. Plna narkoza bola kvoli zlym vysledkom krvi, spinalka nebola pre mna vhodna nakolko som mala primalo trombocytov. Uz vtedy som mala problemy s krcovymi zilami ale nie v takom rozsahu ako teraz ked som znovu tehotna. Termin porodu mam v auguste 2013, krcova zila je bolestiva, nachadza sa na pravej DK, ide uz z posvy kde som si ju kvoli bolesti nahmatala okolo 18tt, cez velke pysky cez pravu slabinu, prave stehno az po lytko, na celom lytku mam aj hrozne rozsirene navrete modre a fialove a bolestive povrchove varixy, metlicky, az cez cele chodidlo po palce, beriem detralex a nosim kompresne pancuchy. Zila boli hlavne v rodidle a na lytku a chodidle bolia tie varixy. Chcem sa opytat, ci je toto dovodom na porod dalsou sekciou. Moja gynekologycka sa k tomu este nevyjadrila, ja by som osobne uprednostnila sekciu, mam strach ze mi ta zila v posve praskne alebo jazva po prvej sekcii. Mam 31 rokov. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    stav po cisárskom reze + varixy vulvy a dolných končatín a vaše želanie sú myslím dostatočným dôvodom na ukončenie pôrodu cisárskym rezom. Závisí však samozrejme od konkrétneho pracoviska a pôrodníka.