Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • šitie po pôrode

    , Autor: odbornik6

    dobry den chcem sa opytať ešte stale tak ženy bolí šitie po epiziotomii,rodila som pred 18r nastrih som necitila a mala som dieťa 2.70 podla mna uplne zbytočny rutinny zasah to bol,zašival ma bez injekcie aj ked som opakovane o to prosila na tu bolesť neviem zabudnuť ,mam traumu z toho aj dnes a svojej dcere vravim nech nechce mať deti dokym toto budu robiť ,ostala som tehotna 2krat ,chcela som to koli šitiu dať preč,nedala som lebo manžel bol zasadne proti,triasli sa mi nohy od strachu pred porodom ,lekar ktory mal službu mi 2hodiny pred porodom oznamil že on radšej strihne aby neboli problemy,ale šiel spať a ja rodila bez neho sestru som prosila nech ho nevola narodilo sa mi dieťa skoro 4kilove a bez nastrihu,lekar prišiel ked bolo po porode a len povedal že nemam žiadne zranenia,ale nedovolim aby toto prežila moja dcera stale sa tak šije ??????moja neter rodila pred pol rokom a povedala to čo ja tvrdim stale pôrod je nič proti šitiu ,pani doktorka kedy sa to zmení a ženy nebudu tak tyrať ,,prepačte ja keby som vedela čo ma čaka pri prvom, nemam deti nikdy ,neviem sa z dcery tešiť ani teraz

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň prajem,
    neviem kde ste rodili ale pri pôrode sa bežne používajú analgetiká, či už lokálne alebo v podaní epidurálu. Epidurálna anestéza má práve z tohto pohľadu opodstatnenie, zvlášť u žien ktoré idú rodiť prvý krát. Čo sa týka episiotómie, u nás je to tak, že štandardne sa episiotomia nerobí každej pacientke, no na druhej strane ak hrozí, že by sa hrádza roztrhla tak sa strihne. Je to vždy na posúdení pôrodníka, ako sa v tej chvíli rozhodne, ako pôrod progreduje, aké sú anatomické pomery panvy a veľkosť dieťatka.

Podobné otázky

  • šitie po porode

    , Autor: AnikusS

    som 2tyždne po pôrode no hradza sa nejako nezrastla zatial mam tam dieru a hore zrastenu je to v poriadku ešte sa to zahoji alebo to treba ist dať zašiť ? mala som tam jeden steh a twn už vypadol.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Navštívte zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili.

  • Šitie po pôrode

    , Autor: Andra333

    Dobrý deň prajem, som 8 týždňov po pôrode, už mám za sebou aj kontrolu u gynekológa. Môže byť, že pri šití po pôrode, sa zle zašilo jedno miesto? Akoby sa niečo štiklo, prišilo zle. Je to bolestivé, číre červené, akoby naliate krvou. Dá sa s tým niečo robiť? Na kontrole mi bolo robené len sono, pýtala som sa aj na ten môj problém, ale nebolo to skontrolované ani nič ku tomu povedané. Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu sa Vám takto neviem bližšie vyjadriť. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý by Vás mal skontrolovať.