Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meškajúca menštruácia a vak

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň ešte raz, pred chvíľou som Vám písala o tej meškajúcej menštruácii a o tom vaku. Aby ste lepšie vedeli tak výsledky mám takéto: Uterus norm. veľkosti, endometrium výšky 5mm, v dutine materničnej v oblasti istmu až vnútornej bránky anechogénna dutinka s hyperechogénnym lemom priemeru 3.3mm. Ovárium bilat. drobnocysticke. C. Douglasi bez voľnej tekutiny. Nerozumiem moc tomu hádam niečo z toho jasné bude. Za odpoveď Vám vopred veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak za týchto okolností sa jedná o skoro zachytené tehotenstvo. V 3.3mm gestačnom vaku ešte nemôže byť vidieť, aj na najlepšom USG prístroji, embryonálne štruktúry. Je potrebné skontrolovať USG s odstupom času. Tehotenstvo musí “vyrásť”, aby bolo niečo vidieť voľným okom, aj pri maximálnom zväčšení. Odsledujte si to. Zatiaľ nevidim dôvod na obavy. Pri pretrvávaní špinenia môžete užívať Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne.