Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Lokálna anestéza

    , Autor: Iglia

    Dobrý deň pán doktor chcem sa opýtať ako to je s lokálnou anestezou pri plombovani zuba? Som v 3 trimestri presnejšie v 31 týždni a chcela by som si dat ešte pred pôrodom do poriadku zuby, není to také naliehavé ale predsa len, môže lok. anesteza nejako uškodiť bábätku alebo to nemá veľmi vplyv na neho? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nemusíte sa obávať, lokálna anestéza nemá na tehotenstvo vplyv. AK však ošetrenie zubov nie je akútne a je možné ho odložiť až na obdobie po pôrode, bude to asi vhodnejšie. Prekonzultujte to však s Vašim ošetrujúcim zubným lekárom.

Podobné otázky

  • bolest dasna/ zuba?

    , Autor: Anettka

    pan dokot som 11+2tt a začina ma pobolievat v zube dasno k zubarovi mam strach :/ pretože že mi nebude pichat anestezu a ja si nenecham zaživa roboit niečo tak či si možem dat Mig 400 jeden - dva na prelečenie? :/ je to jediny liek ktorý mi pomože dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, lokálna anestéza nebude mať vplyv na tehotenstvo. Prvý trimester je však najnáchylnejší. ˇˇČo sa týka MIG-400, počas prvého a druhého trimestra sa liek nemá podávať, pokiaľ to nie je jednoznačne nevyhnutné. Dve tabletky na tehotenstvo nebudú mať vplyv.