Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,359 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Plan b

    , Autor: Chichi

    Dobry den .
    Chcela som sa este len opytat ze 14.7 je 30 den kedy mi mala prist menstruacia no 12.7 som mala nehraneny pohlavny stik a 13.7 som uzila tabletku planu b. Od vtedy mam bolesti v podbrusi a 15.7 mam hnacku aj dneska . Oje otazky su ci dostanem mensturaciu teraz ako mi mala prist len bude meskat alebo az dalsi ciklus? A ze ci ta hnacka a bolesti je normalna vec alebo by som si mala zajst k lekarovy ? Ci mi hrozi tehotenstvo? Za odpoved dakujem . A ospravedlňujem sa za neustale otazky.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite je vhodnejšie navštíviť Vášho obvodného gynekológa, nakoľko sa takto nedá naozaj bližšie objektívne vyjadriť. Plan B núdzová antikoncepčná tabletka nie je na Slovensku registrovaná, takže s ňou skúsenosti nemám. Ako som Vám už spomínal, príčin meškania menštruácie môže byť viacero, rovnako tak aj príčin hnačkovania, hoci nevylučujem, že sa môže jednať aj o vedľajší účinok núdzovej antikoncepčnej tabletky. Takto sa naozaj nedá objektívne vyjadriť a zodpovedať na Vaše otázky. Je potrebné gynekologické vyšetrenie.

Podobné otázky

  • Plan b

    , Autor: Chichi

    Dobry den . Aby som to lepsie polisala pohlavny stik som nemala najmenej 4 mesiace a posledny bol v sobotu rano ktory bol nehraneny a hned den na to som si sla kupit plan B plilulku . No pred pohlavnym stikom mi uz 30 dni meskala menstuacia z dvovodu uzivanie liekov na srdce a na movoce cesty . V den nechraneneho pohlavneho stiku som mala dostat mendzes no ten stale neprichadzal a po uziti planu b ma boli podbrusie a je mi nevolno no mam vytoku take biele az zltkaske ci to je to ze mi zabrala a o chvilku mi pride menštruácia alebo co dalej by osm mala robiť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nenapíšem Vám prakticky nič nové ako to, čo som Vám už spomínal. Ak ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie včas a správne, tehotenstvo je z daného nechráneného pohlavného styku málo pravdepodobné. Spomínané pobolievanie v podbrušku a mierne nevoľnosti môžu byť spôsobené vedľajšími účinkami antikoncepčnej tabletky, prípadne môžu znamenať aj blížiacu sa menštruáciu. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Plan b

    , Autor: Chichi

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať mala som nechraneny pohlavny stik a partner mi povedal ze by som si preistotu mala dat pilulku plan b ktoru som uzila no v tej dobe mi mendzes meskal 30 dni co by bolo aj v poriadku kedze uzivam lieky a moze mi to posuvat. No po uziti plilulky mam bolesti v podbrusi a je mi nevolno . Chcem sa opytat ci sa mi mendzes vzdiali ? Alebo co robit dakej .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, z opisu mi nie je jasné, aké lieky užívate, ktoré, ako píšete Vám môže poposúvať menštruáciu. Ak ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie včas a správne, tehotenstvo je z daného nechráneného pohlavného styku málo pravdepodobné. Ak Vám však mešká menštruácia už mesiac a mali ste aj v nedávnej minulosti nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Spomínané pobolievanie v podbrušku a mierne nevoľnosti môžu byť spôsobené vedľajšími účinkami antikoncepčnej tabletky. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ovulácia a tabletky

    , Autor: Topi

    Dobrý deň potrebovala by som sa poradiť s niekým kto sa v tomto vyzná. Potrebovala by som poradiť že minulý večer sme s priateľom maly pohlavný styk lenže stresujeme pretože včera bol môj najsilnejší deň ovulácie podľa môjho kalendáru a bojím sa že by som mohla otehotnieť. Robili sme to bez ochrany a ešte sa spravil. Beriem už niekoľko mesiacov antikoncepciu a zatiaľ som ju nevynechala (3x28). Potrebujem poradiť či by bolo lepšie sa ísť vyšetriť a dať si plán b alebo injekciu alebo sa spoliehať na antikoncepciu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná, takže neovulujete. Za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená a môžete mať aj nechránený pohlavný styk s ejakuláciou do pošvy. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidlenom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.