Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Isotretinoin

    , Autor: Isotretinoin

    Dobrý ďeň, potrebovala by som radu rok som na liečbe isotretinoinom, menštruácia mi mešká 7 dní vyšli mi 3 pozitívne tehotenské testy . Som objednaná na vyšetrenie k dr. Je možnosť že by sa dieťa narodilo zdravé? Nechcem riskovať a preto uvažujem o UPT . Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania isotretinoinu je veľmi dôležité používať niektorú z foriem antikoncepcie, pretože daný preparát má teratogénne účinky, teda poškodzuje plod. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa. Nikto Vám teraz na 100% nepovie, že plod bude určite poškodený. Miera poškodenia je však pomerne vysoká.

Podobné otázky

  • Escapelle

    , Autor: Radannnja

    Dobrý deň
    3 mesiace som na liečbe Isotretinoinom 20mg.Včera sme s priateľom mali pohlavný styk s ochranou(kondom)ktorý však ostal vo mne ale potom sme ho vybrali.O týždeň mám dostať menštruáciu teda som mala neplodné dni a dnes ráno som užila Escapelle(mohla som to užiť keď užívam Isotretinoin?)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas liečba retinoidmi sa nesmie otehotnieť, preto, ak existovala šanca zlyhania bariérovej antikoncepcie, postupovali ste správne. Odsledujte si to.