Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,632 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Kondóm

    , Autor: Jankamelich

    S priateľom sme mali chránený sex, priateľ sa následne spravil do kondómu, no v sexe sme pokračovali s tým istým kondómom ešte 5 - 10 minút. Je tam hrozba tehotenstva?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nedošlo k porušeniu celistvosti kondómu, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si urobte tehotenský test.

Podobné otázky

  • Možnosť tehotenstva

    , Autor: Mnm

    Dobry deň s priatelom sme mali chraneny pohlavny styk na 4.deň od mojej ovulacie cize nepolodny deň no pocas styku sme si vsimli ze v konfome je trochu ejakulatu tak sme pre istotu kondom vymenili. A tak sa chcem opytat ci je moznost otehotnenia ze by sa spermie pri navliekani druheho kondomu dostali na neho a nasledne zaviedli do pošvy? Je to spravne pouzit novy kondom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za daných okolností a správneho použitia kondómu tehotná nebudete. Ak nie je kondóm porušený, nevidím dôvod na výmenu kondómu počas pohlavného styku.

  • bojím sa tehotenstva

    , Autor: miska1234

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať 16.4. sme mali s priateľom chránený sex no som veľmi paranoidná a tehotna byt nechcem. On mi povedal že sa do mňa nespravil no čo ak sa ten kondom roztrhol mala som prvý deň po menštruácii a sancu na tehotenstvo nízku. Z toho strachu si už domýslam možno to tak aj je neviem bolesti brucha hlavy únavu no mam zly spanok takze možno to je tým a časté močenie. nič iné som na sebe nespozorovala. Je tam možnosť tehotenstva? potrebujem sa ukľudniť lebo musím čakať ešte 11 dni do ďalšej menštruácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali chránený pohlavný styk, navyše prvý deň po skončení menštruácie a navyše ak nedošlo k ejakulácii, je pravdepodobnosť tehotenstva za týchto okolností minimálna. Nemusíte sa obávať. Do budúcna môžete pouvažovať o hormonálnej antikoncepcii.

  • Natahujúci biely výtok

    , Autor: Karinkask

    Dobry vecer. S frajerom som mala pohlavny vstyk a na kondome mal priesvitny/biely, lepkavy a natahovaci vytok. Co to moze znamenat? Niekde som sa docitala ze plodne dni. Moze to byt??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, počas menštruačného cyklu sa mení konzistencia, farba výtoku, ako aj hlienu v krčku maternice. Ak ste v týchto dňoch v polovici menštruačného cyklu, môžete mať plodné dni.

  • Otázka

    , Autor: Chanty

    Zdravím, mala by som otázku. S priateľom mávame pohlavný styk tak, že najskôr ideme bez ochrany a potom keď priateľ vie že príde v vyvrcholeniu tak si dá predbežne ochranu. Chcem len vedieť, či táto metóda je moc riskantná na otehotnenie alebo pri dávaní si pozor to môže byť. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, uvedený spôsob nie je vhodný. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť, aj napriek tomu, že k ejakulácii dôjde už do kondómu. Skôr by som rozmýšľal o niektorej z foriem hormonálnej antikoncepcie.

  • Tehotenstvo po UPT

    , Autor: Jana32

    Dobrý deň ,chcela by som sa pytat som tyžden po UTP ,pred dvoma dnami sme mali s priatelom sex s kondomom , viem že je to skoro ale chcem sa spýtať kondom sa pretrhol my sme si to nevšimli ale ako som citila to pretrhnutie tak dve minuty po tom ho vytahol a urobil to mimo mňa ,teraz mam mierne pichanie v podbrušku ,je mi to neprijemne ale len sa bojim aby som znova nebola tehotna ,je možne tehotensvo ? Vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odporúčam však plánovať užívanie hormonálnej antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.