Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bojím sa tehotenstva

    , Autor: miska1234

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať 16.4. sme mali s priateľom chránený sex no som veľmi paranoidná a tehotna byt nechcem. On mi povedal že sa do mňa nespravil no čo ak sa ten kondom roztrhol mala som prvý deň po menštruácii a sancu na tehotenstvo nízku. Z toho strachu si už domýslam možno to tak aj je neviem bolesti brucha hlavy únavu no mam zly spanok takze možno to je tým a časté močenie. nič iné som na sebe nespozorovala. Je tam možnosť tehotenstva? potrebujem sa ukľudniť lebo musím čakať ešte 11 dni do ďalšej menštruácie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali chránený pohlavný styk, navyše prvý deň po skončení menštruácie a navyše ak nedošlo k ejakulácii, je pravdepodobnosť tehotenstva za týchto okolností minimálna. Nemusíte sa obávať. Do budúcna môžete pouvažovať o hormonálnej antikoncepcii.

Podobné otázky

  • ?

    , Autor: sarlotkaslovakova

    Dobrý deň ,
    s priateľom som mala minulý mesiac tesne po skončení meštruacie prvý pohlavný styk, od vtedy spolu aktívne sexuálne žijeme, vždy to bolo s ochranou ale raz (na 20. Deň môjho cyklu) sme mali nechránený sex pri čom do mňa nevyvrcholil. Mešká mi menštrúcia zatiaľ len dva dni ale bojím sa tehotenstva , mám len 18 rokov a bábätko ešte nechcem. Je možné že mi menstruacia mešká kvôli tomu že som začala sexuálne žiť a moje telo si zvyká? ( kamarátka mi povedala že jej gynekológ povedal že meškanie menzes po prvom sexe je normálne a bežne) Ako moc pravdepodobné je že by som mohla byť tehotná? Kedy si mám spraviť tehotenský test?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, možností meškania menštruácie môže byť viacero, v začiatkoch pohlavného života je to pomerne časté. Ak ste však mali nechránený pohlavný styk, nedá sa vylúčiť ani tehotenstvo. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si realizujte tehotenský test.